У Києві поліції вдалося затримати чоловіка, який своїми руками виготовляв запальні пристрої та кріпив їх до авто військових, аби знищити. Порушника викрили, коли він хотів підпалити 13 автівку.

Про це розповіли у ГУ Нацполіції Києва. Правоохоронцям почали надходити повідомлення про те, що на вулицях Деснянського району підпалюють авто. Це відбувалося з кінця 2022 року. Поліція довго проводила дослідження та шукала порушника, що в результаті їй і вдалося.

Поліція затримала чоловіка за підпал 12 авто військових, фото Нацполіція
Поліція затримала чоловіка за підпал 12 авто військових, фото Нацполіція

"Пошуки ускладнювалися тим, що підпали відбувалися в період перебоїв з електропостачанням та освітленням вулиць під час ворожих обстрілів міста. Встановлено, що всі користувачі автомобілів були військовими та особами, які мають відношення до сил оборони", - зазначили в поліції.

Чоловіка затримали під час спроби підпалити черговий, 13-й автомобіль. Порушником виявився 35-річний місцевий мешканець, який переїхав до міста Києва з іншого регіону у 2014 році. Під час обшуку у нього виявили та вилучили ще один саморобний прилад, а коли потрапили до квартири знайшли запальні суміші та різні мікросхеми.

Популярні новини зараз
Ті, хто платить по 100 грн/куб – ще щасливчики: як в Україні можуть змінитись тарифи на воду Вершкове масло та соняшникова олія: українців попередили про нові ціни Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати
Показати ще

Поліція затримала чоловіка за підпал 12 авто військових, фото Нацполіція
Поліція затримала чоловіка за підпал 12 авто військових, фото Нацполіція

"Свої дії затриманий пояснив негативним відношенням до військових. Перевірка його причетності до інших злочинів, у тому числі проти основ національної безпеки України, триває", - додав начальник ГУ поліції Києва Дмитро Шумейко.

Наразі його утримують під вартою, а за статтею чоловікові загрожує до 10 років в'язниці.

Нагадаємо, "Великий кум" слідкує за нами? Українські копи попередили водіїв про посилення контролю

Раніше ми писали про те, що українці та росіяни влаштували жорсткий кулачний бій у Німеччині: один із них вимагав говорити російською

Як повідомляв Знай.ua, українка відпочивала в компанії 3 чоловіків і несподівано померла: копи дізналися, в чому справа