Загалом мільйон гривень отримали двоє іноземних громадян, які входять до складу Наглядової ради вже збиткового державного банку "Укргазбанк".

Про це стало відомо завдяки повідомленню Дмитра Співака в Telegram.

Повідомляється, що іноземні члени наглядової ради Укргазбанку Санела Пашич із Боснії та Фаст Пер Андерс із Швеції за 8 місяців з моменту призначення отримали по 1 000 000 грн винагороди. Інші теж далеко пішли.

Витрати "Укргазбанку", скріншот: Telegram
Витрати "Укргазбанку", скріншот: Telegram

Витрати "Укргазбанку", скріншот: Telegram
Витрати "Укргазбанку", скріншот: Telegram

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

"Для розуміння, іноземні члени наглядової ради не живуть в Україні і прилітають лише в окремих випадках — така робота у них, спостерігатиме з боку і отримувати за це наші з вами гроші", - пише автор Telegram-каналу.

Публікація "Правда Дмитра Співака", скріншот: Telegram
Публікація "Правда Дмитра Співака", скріншот: Telegram

Укргазбанк отримав 3,86 млрд грн збитків минулого року. Збитки покриваються з бюджету, гроші з якого могли спрямувати на військові та соціальні потреби.

Варто також нагадати, що ще під кінець січня 2023 року Кабінет Міністрів погодив п'ятьох членів наглядової ради державного "Укргазбанку".

"Укргазбанк", скріншот: YouTube
"Укргазбанк", скріншот: YouTube

Відповідні розпорядження №76-р від 27 січня оприлюднено на сайті Кабміну. Згідно з ним, узгоджено на посадах членів наглядової ради колишню в.о. генерального директора Hoist Finance AB Пер Андерс Фаст, член наглядової ради Addiko Bank Боснія та Герцеговина.

Санела Пашич, голова спостережної ради Santander Consumer Bank Даріуш Гафкі, незалежний член спостережної ради Українського банку реконструкції та розвитку Юрій Блащук та заступник голови Фонду держмайна Тарас Єлейко.

Нагадаємо, Нацбанк був у долі? Хто допомагав гральному бізнесу ухилятися від сплати податків.

Раніше повідомлялося, казино може піти в тінь і Україна втратить мільярди гривень податкових надходжень.

Також, українці зможуть купувати товари в АТБ із божевільними знижками: є нюанс.