Нардеп Ярослав Железняк продовжує викривати відвертий розпил бюджетних грошей НАЕК "Енергоатом". Після скандальних закупівель продуктів харчування та взуття для робітників ЗАЕС, яка зараз перебуває в окупації, керівництво компанії у минулому році замовило на станцію рукавичок на понад 7 млн гривень.

Про це написав нардеп на своїй сторінці в Telegram.

У вересні минулого року, коли ЗАЕС працювала вже не на всю потужність, НАЕК "Енергоатом" замовив для працівників станції 283 602 пари гумових та бавовняних рукавичок на суму 7 115 418 гривень.

Железняк зазначає, що ціни на ці рукавички завищені порівняно із звичайними ринковими на 40-60%.

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх Не мають законної сили: через які повістки не зможуть покарати Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу
Показати ще

Нардеп вже не здивований тим, що на станцію замовили саме найдорожчі рукавиці.

Ярослав сумнівається в доцільності таких об'ємів закупівлі, адже у 2021 році, коли ЗАЕС була під контролем української влади і працювала на повну потужність, то Енергоатом закупив на 83 тисячі пар рукавиць менше.

"Чесно, навіть вже самому цікаво яке буде на цей раз пояснення. Теж зберігається на "спеціальному секретному складі" та чекає свого часу?", — з сарказмом зазнасив нардеп.

Раніше портал Знай повідомляв, Енергоатом відповів на звинувачення по відкатам у тендерах: "Черевики то незвичайні, а дуже особливі"

Також наш портал інформував новий скандал навколо Батьківщини-Матері: метал хочуть закупити, а не взяти задарма. Чи потрібні ще гроші?

Крім того, ми писали, Запорізька АЕС провела тендер на 3 мільйони: черевики у 2 рази дорожче за ринкову ціну