Внутрішньо переміщені українці, які випадково або помилково скасували статус ВПО, можуть поновити довідку. Що для цього потрібно зробити, розповіли у пресслужбі Міністерства соціальної політики.

Якщо українець з необережності випадково скасував довідку ВПО у додатку "Дія", то її можна поновити. Втім, зробити це дистанційно не вийде – треба звертатися до органу соцзахисту за місцем проживання.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

"Якщо виникла необхідність поновити довідку після власноручного її скасування в Дії, необхідно звернутися до органу соціального захисту населення за місцем фактичного проживання. Нова довідка може бути оформлена від дати звернення (за наявності для цього підстав)", - пояснили у відомстві.

Переселенці. Фото: скрін youtube
Переселенці. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

У Мінсоцполітики нагадали, що набути статусу внутрішньо переміщеної особи можуть українці, які виїхали з тимчасово окупованих територій, з територій, де ведуться бойові дії або житло яких зруйновано або непридатне для проживання через вторгнення Росії.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, з серпня без допомоги: Мінсоцполітики припинило виплати частини переселенців.

Також наш портал інформував, в Україні приймають заявки на нову фінансову допомогу: хто може отримати близько 90 тисяч гривень.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв одяг, продукти та набори для гігієни: від українців приймають заявки на гуманітарну допомогу, куди звертатися.