Міністерство енергетики успішно провалює план щодо порятунку України від жорстких віялових відключень цієї зими. Про це заявив колишній генеральний директор Оператора ГТС України Сергій Макогон, повідомляє "Хвиля".

Міненерго, маючи кошти від донорів за 9 місяців, не придбало жодної газової електростанції, які могли б покращити ситуацію в енергосистемі та дати додаткові 500 мегават потужності.

Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube
Відновлення енергосистеми. Фото: скрін youtube

В результаті Україна за шалені гроші залучає аварійну допомогу від сусідніх країн, щоб не допустити віялових відключень. Зрештою, ці витрати все одно ляжуть на плечі звичайних українців.

Сергій Макогон наголошує, що якщо нічого не змінитися, то немає сумнівів у тому, що взимку на споживачів чекають жорсткі відключення. Втім, він вважає, що ще можна врятувати ситуацію і хоча б децентралізовано розпочати встановлення мобільних електростанцій, у містах, які найбільше потребують резервної генерації.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії
Показати ще

Електроенергія Фото: скрін youtube
Електроенергія Фото: скрін youtube

"За 3-6 місяців можна отримати додаткові 300-500 МВт газової генерації. Просто потрібно почати щось реально робити", - наголосив Сергій Макогон.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, відключення світла по 10 годин: українців попередили про важку зиму навіть без ракетних обстрілів.

Також наш портал інформував, енергетики готуються до найгіршого: голова "Укренерго" розповів, яким буде наступний опалювальний сезон.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, економте світло або запасайтеся свічками: "Укренерго" звернулося до споживачів із попередженням.