У Чехії побили українок після того, як дізналися їхню національність

Після розголосу страшної історії про зґвалтування неповнолітньої чоловік у Чехії побив двох українок.

Він накинувся на них після того, як дізнався, що вони з України. Поліція розслідує ситуацію в чеському місті Пласи. У ході розслідування було затримано чоловіка, який зараз підозрюється у скоєнні злочину. Цю резонансну справу прокоментував і Міністр внутрішніх справ Чехії.

У Твіттері він написав, що гидко бити жінку, а огидніше бити жінку через національність.

Популярні новини зараз
Вам тут не раді: європейська країна створює біженцям люті умови – залишитись зможуть одиниці Економічне бронювання не захистить: кого забере ТЦК Українцям у Німеччині роздадуть гроші: скільки отримають біженці Паралельні світи існують і ми живемо в одному з багатьох — фізики провели вражаюче дослідження
Показати ще

Місцеві жителі у Британії не раді українським біженцям: "Віддали все, щоби отримати житло"

У Британії виник скандал, пов'язаний із українськими біженцями. Місцеві жителі незадоволені тим, що роками не можуть придбати житло, тоді як біженцям з України та Афганістану збудували 12 нових будинків.

Жителі селища Лангтофт в англійському графстві Лінкольншир відреагували з гнівом після того, як з'ясувалося, що рада планує розмістити біженців у новобудові, де нерухомість продається більш ніж за 700 000 фунтів стерлінгів (майже $900 000).

Біженці, фото zakordon.24tv
Біженці, фото zakordon.24tv

В Україні посилюють мобілізацію: де повістки почнуть роздавати інтенсивніше

З метою виконання планів, поставлених державою у Харківській області, буде посилено мобілізаційні заходи. Таку заяву зробив заступник начальника ОВ Роман Семенуха під час міжвідомчої наради.

На Харківщині посилюють мобілізацію. Відповідні структури вже роблять кроки щодо створення на території районних військових адміністрації та населених пунктів регіону комісій з розгляду питань, пов'язаних із посиленням мобілізаційних заходів.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

У ЗСУ служать особи з інвалідністю: правозахисниця розповіла, чи можуть звільнити помилково мобілізованих

Під час призову в лавах ЗСУ можуть опинитися люди, які зовсім непридатні для служби. Зокрема, на війну забирають громадян із реальними групами інвалідності. Правозахисниця розповіла, чи дадуть звільнення, якщо така особа має відповідну довідку.

Такої підстави, як наявність інвалідності для звільнення із ЗСУ, не існує. Про це заявила правозахисниця, співзасновниця та голова "Правозахисного центру для військовослужбовців "Принцип" Любов Галан в ефірі "Громадського радіо".

Вона зазначила, що проблема дуже гостра і багато людей задають питання, як людина з інвалідністю може служити.

Черга до ВЛК. Фото: Youtube
Черга до ВЛК. Фото: Youtube

Ціни на помідори, перець та огірки: настав час хапати пакети і "летіти" за покупками

Для всіх наших шанованих читачів, які під час походу до магазину чи ринку уважно спостерігають за "маніпуляціями" у цінниках на головні продукти харчування, є кілька важливих новин. Справа в тому, що великі українські мережі супермаркетів оновили ціни на огірки, болгарський перець і помідори.

Варто відразу відзначити той факт, що ціни на ці овочі за останні кілька тижнів різко знизилися, проте рекорди демонструє цінник на помідори – це найкращий час для консервацій та накрутки соку.

Про це стало відомо завдяки оперативній інформації від анаболіків економічного порталу Minfin.

Помідори та огірки, скріншот: YouTube
Помідори та огірки, скріншот: YouTube