28 серпня православні віруючі відзначають велике свято, Успіння Пресвятої Богородиці. Усі радіють за її воскресіння на небеса до Ісуса Христа.

Цього дня прийнято молитися перед іконою Успіння Пресвятої Богородиці. У святої просять заступництва, здоров'я собі та всім близьким та Божого благословення. Вважається, що Успіння Пресвятої Богородиці – це сімейне свято. Тому варто його провести в сімейному колі та обов'язково потрібно прочитати святу молитву.

Успіння Пресвятої Богородиці
Успіння Пресвятої Богородиці

Звісно, ​​особливо сильним цей день буде для жінок. Він вносить надію, натхнення та силу в житті багатьох, хто звертається до Матері Божої зі щирими молитвами та проханнями. Про що ж попорося святу?

Згідно з християнським вченням, Пресвята Діва Марія прожила на землі кілька років після воскресіння та піднесення Христового. Вона стала свідком поширення християнства та безкорисливою служницею віри. Її приклад є взірцем непохитної віри, смиренної відданості та великодушності. Цього дня ми можемо звернутися до Пресвятої Діви з молитвою, щоб просити сили та мудрості наслідувати її святий приклад.

Успіння Пресвятої Богородиці
Успіння Пресвятої Богородиці

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

Про що має помолитися кожна жінка 28 серпня

Жінки часто звертаються до Пресвятої Богородиці з різноманітними проханнями. Вони моляться за своє здоров'я та своїх близьких, за захист сім'ї та дітей. Матері просять про благополуччя своїх дочок, а дівчата — про щасливий шлюб. Молитва до Богородиці допомагає знайти свій справжній життєвий шлях, підтримує у важких моментах та зміцнює віру.

Успіння Пресвятої Богородиці — це також можливість підкріпити своє духовне коріння та зв'язок із християнською вірою. Цього дня жінки можуть набути натхнення та спрямування у житті, навчитися терпимості та милосердя, прикладом яких показала Богородиця.

Церква, молитва, фото: Знай.ua
Церква, молитва, фото: Знай.ua

Нагадаємо, що діти та онуки будуть здорові: дві сильні молитви до Пантелеймона Цілителя та Господа.

Раніше ми повідомляли про заборони на Успенський піст-2023: правила харчування, чому не можна укладати шлюб та за що треба молитися.