Для наших читачів, які мають на вихованні діти шкільного віку, з'явилися важливі новини. Так, у різних регіонах нашої країни з 1 вересня, залежно від ситуації з безпекою, школярі та студенти навчатимуться за оптимальною для місцевості формою навчання.

Про це стало відомо завдяки інформації від Міносвіти, а також регіональних чиновників, які працюють над новими правилами та форматами навчання.

Школярі. Фото: скриншот з відео
Школярі. Фото: скриншот з відео

Наприклад, там, де повітряна тривога лунає не так часто, як на Сході чи Півдні, діти підуть до школи (за умови наявності укриття).

Там, де є загроза балістичних ракет (а це означає дуже короткий час від оголошення тривоги до того моменту, коли потрібно сховатися в укритті) буде онлайн-навчання.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом
Показати ще

Водночас з 1 вересня вирішили запровадити ще одну нову форму навчання. Суть її полягає в тому, що діти, які зараз перебувають за кордоном, матимуть змогу вивчати український компонент шкільної освіти. Щодо тривалості, то це – 6-8 годин на тиждень. Інші предмети школярі можуть вивчати у країнах, де вони перебувають.

Скрін, відео YouTube школярі
Скрін, відео YouTube школярі

Чи не найпомітніші зміни будуть у школах Львова. Саме тут у багатьох навчальних закладах планують скоротити користування мобільними телефонами.

"Ми хочемо максимально скоротити користування мобільними телефонами. Це не буде стосуватися випадків, коли потрібно зв'язатися з батьками чи навчального процесу, коли телефони замінюють підручники. Це важливо, щоб контролювати кількість часу, який діти проводять у телефоні, та власне контент, який вони там споживають", - зазначив начальник Львівського міського управління освіти Андрій Закалюк.

Щодо такого моменту, коли батькам потрібно зв'язатися з дитиною, то це можна буде зробити через учителя.

Нагадаємо, українським школярам збільшили навчальний рік: із чим це пов'язано.

Раніше повідомлялося, навчання під час війни: з 1 вересня студенти повернуться за парти.

Також, школярів та студентів готують до серйозних змін: міністр освіти пояснив, у чому річ.