В Україні продовжується загальна мобілізація, яка триває вже півтора роки. Нещодавно під час прес-конференції президент Володимир Зеленський зізнався, що військові звернулися до нього з проханням посилити мобілізацію.

Саме тому важливо ознайомитись зі списком нагоди, коли за неявку до військкомату українцям не загрожує відповідальність. Цей список закріплений у постанові українського уряду.

Про причини, які на законодавчому рівні вважають шанобливими для нез'явлення до ТЦК, розповіли в ефірі одного з українських телеканалів.

Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube
Спілкування з ТЦК, скріншот: YouTube

Військовий стан та мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада 2023 року.

Популярні новини зараз
ПриватБанк заблокував рахунок: що треба робити відразу В Україні оновили правила для виїзду за кордон Часу більше не дадуть: українцям нагадали про важливу процедуру 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Поважні причини неявки до військкомату

У постанові Кабінету Міністрів №673 чітко визначено випадки, коли за неявку до ТЦК та СП не передбачено відповідальності.

Військкомат, скрін: Youtube
Військкомат, скрін: Youtube

Зокрема, поважними причинами визначаються:

- хвороба або необхідність догляду за хворою дружиною (чоловіком), дитиною, а також батьками своїми або дружини (чоловіка), які проживають разом з військовозобов'язаним або резервістом, у разі неможливості догляду за хворим іншим близьким родичем;

- здійснення військовозобов'язаного або резервіста кримінального провадження, а також застосування до нього адміністративного стягнення або кримінального покарання, що унеможливлює його прибуття.

Однак важливо знати, що ці причини мають бути підтверджені відповідними документами, зокрема довідками.

Нагадаємо, в Україні впроваджують електронний документообіг із військкоматами: що чекає на тих, хто проходить ВЛК.

Раніше повідомлялося, "Гено, х*й тобі, а не хабар": в Одесі ветеран війни повстав проти мафії, захищаючи свій бізнес.

Також, з'явитися всім військовозобов'язаним: адвокат розповів, чи варто переживати, коли викликають у ТЦК без повістки.