Росіяни регулярно запускають мерзенні фейки, щоб зганьбити українців та ЗСУ. Нещодавно вони поширили інформацію, що громадяни України нібито побили поляків, бо ті відмовилися крикнути "Слава Україні".

Втім, відповідне відео викликало безліч питань, а поліція Польщі зовсім спростувала цей випадок. За інформацією польського видання WolnośćTV, увечері 25 серпня 12 українців нібито напали на поляків після конфлікту.

Фейк росіян, скріншот
Фейк росіян, скріншот

Журналісти переконували, що це сталося у День незалежності України, 24 серпня. Ворожі ЗМІ почали масово розганяти відео.

Фейк росіян, скріншот
Фейк росіян, скріншот

Популярні новини зараз
Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Незабаром відділення поліції у Варшаві ідентифікувало нападаючих, серед яких, як виявилося, зовсім немає українців.

Бійка справді була, але в ній брали участь грузини. Відео досі "висить" на акаунті видання, але його власники не поспішають публікувати спростування.

"Було ідентифіковано 13 людей. Серед нападників не було українців, але були громадяни Грузії. Ніхто за медичною допомогою не звертався і про злочин не заявляв", – розповіли в поліції.

Спростування польської поліції, скріншот
Спростування польської поліції, скріншот

Раніше ми писали про те, що запишитеся в чергу на отримання паспорта і залишитеся без грошей: на українців полюють нові шахраї

Як повідомляв Знай.ua, в "Укрзалізниці" заявили про фальшиві квитки, які можуть бути на руках пасажирів: як визначити фейк

Також портал Знай.ua писав, що понад 10 податківців засвітилося під час дня народження голови ДПС в Австрії: "Дуже багаті люди"