У низці міст України прогриміли скандали із закупівлями різних товарів за завищеними цінами, і голова Кременчука не відзначився. Під час війни Віталій Малецький придбав дорогі ноутбуки для мерії по 99 тисяч кожен, а також чимало переплатив за обладнання для військових.

Місцеві журналісти особисто запитали у Малецького, чому ціни на куплені товари виявилися набагато вищими за ринкові, на що він знайшов досить кумедне виправдання. За його словами, звичайні мережеві магазини, де продається необхідна для мерії та військових техніка, не співпрацюють з бюджетними організаціями.

Мер Крменчука Віталій Малецький. Фото Facebook
Мер Кременчука Віталій Малецький. Фото Facebook

У мерії запросили передоплату, що виявилося "дуже складним" для Малецького, хоча в магазинах ті ж ноутбуки коштують в рази дешевше. Чиновник заявив, що іноді він все ж таки співпрацює з ними з приводу дрібних закупівель, але звертається безпосередньо до директора.

"Ми працюємо з постачальниками, які привозять товар і віддають, а потім ми з ними розраховуємося", - додав він.

Популярні новини зараз
Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Тобто мер не шукає способів обійти бюрократію, хоч вони існують, йому "простіше" закупити товари за завищеними цінами за рахунок держбюджету, якого і так катастрофічно не вистачає.

"Не розумію, навіщо ви шукаєте чорну кішку там, де її немає. Вам дуже хочеться бачити ці поставки? Приходьте", - сказав Малецький.

Нагадаємо, купив не лише геймерські ноутбуки: мер Кременчука Малецький потрапив у черговий скандал

Раніше ми писали про те, що КМДА хоче замінити одні пластикові вікна на інші: на це виділяють півмільярда

Як повідомляв Знай.ua, про корм для рибок та їдальню теж не забули: депутат перерахував скандальні закупівлі "Енергоатому" для окупованої ЗАЕС