Міністерство оборони та його голову Олексія Резнікова звинуватили у закупівлі літніх курток замість зимових за завищеною ціною. У цьому скандалі є безліч цікавих нюансів та "дивних збігів".

Наприклад, співвласником турецької компанії "Vector avia hava araçlari", яка постачала куртки військовим, виявився племінник нардепа від "Слуги народу" та члена комітету Верховної Ради України з національної безпеки, оборони та розвідки Геннадія Касая - 26-річний Олександр Касай.

Племінник Геннадія Касая в "Мотор Січ". Фото скріншот з Youtube
Племінник Геннадія Касая в "Мотор Січ". Фото скріншот з Youtube

Саме Касай причетний до того, що з держбюджету злили 30 млн доларів на літні куртки, хоча закуповувалися вони за ціною зимових. Після скандалу він уміло "ретирувався" і вийшов із компанії.

Журналістам Геннадій Касай заявив, що його племінник мав непогані заробітки від гандболу, тому і став співзасновником турецької фірми-постачальника, пишуть у Telegram-каналі "Ревізор".

Популярні новини зараз
Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Vodafone порадував абонентів безкоштовним інтернетом: як отримати Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом
Показати ще

Геннадій Касай. Фото скріншот з Youtube
Геннадій Касай. Фото скріншот з Youtube

Цікаво те, що чоловік, будучи депутатом країни, що воює, перебуває за кордоном і приймає замовлення на 30 млн, а розслідує цю справу на комітеті ВРУ його дядько. Втім, сам Касай після скандалу мовчить і жодних коментарів не дає.

"Злодюги тримають українців за дурнів, які мають воювати і ціною свого життя створювати цим потворам комфортні умови для розкрадання бюджету", - зазначили у Telegram-каналі.

Раніше ми писали про те, що Зеленський шукає заміну Резникову: у Міноборони закупили втричі дорожче куртки та шоломи для бійців

Як повідомляв Знай.ua, у Міноборони ще "зекономили": сільрада на Волині хотіла закупити яйця по 50 гривень за штуку

Також портал Знай.ua писав, що на Закарпатті будують дорогу на 600 млн гривень до мажорного курорту нардепа Ігоря Палиці