М'ясну продукцію в Україні важко назвати доступною, оскільки цінники на неї регулярно змінюються і переважно у бік подорожчання. Скільки українцям обходиться яловичина, сало та бекон, показують дані цінового моніторингу на порталі Мінфін.

Поки основні овочі та фрукти радують українців доступністю, популярна м'ясна продукція залишається непідйомно дорогою. Зокрема, не тішить доступністю улюблений продукт українців – сало.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Яловичина

Яловичина гуляш станом на 29 серпня у середньому продається по 245,16 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник на продукт був нижчим – 243,96 гривні за кіло. Водночас ребра навіть трохи подешевшали – із 159,78 до 149,95 гривні за кілограм.

Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на яловичину. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Сало

Сало домашнє різко в липні зросло в ціні зі 189 до 254 гривень за кілограм. На кінець серпня середній цінник товару утримується тому ж рівні. Солоне сало потішило зниженням ціни з 263,03 до 244,45 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Бекон

Бекон "Укрпромпостач" підскочив у ціні з 358,39 до 383,23 гривні за кілограм. Цінники на товар коливаються в межах 353,40-403,81 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили цінники на борошно, цукор та сіль: скільки коштують продукти наприкінці літа.

Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.

Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.