М'ясну продукцію в Україні важко назвати доступною, оскільки цінники на неї регулярно змінюються і переважно у бік подорожчання. Скільки українцям обходиться яловичина, сало та бекон, показують дані цінового моніторингу на порталі Мінфін.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяПоки основні овочі та фрукти радують українців доступністю, популярна м'ясна продукція залишається непідйомно дорогою. Зокрема, не тішить доступністю улюблений продукт українців – сало.
Яловичина
Яловичина гуляш станом на 29 серпня у середньому продається по 245,16 гривні за кілограм. Минулого місяця цінник на продукт був нижчим – 243,96 гривні за кіло. Водночас ребра навіть трохи подешевшали – із 159,78 до 149,95 гривні за кілограм.
Сало
Сало домашнє різко в липні зросло в ціні зі 189 до 254 гривень за кілограм. На кінець серпня середній цінник товару утримується тому ж рівні. Солоне сало потішило зниженням ціни з 263,03 до 244,45 гривні за кілограм.
Бекон
Бекон "Укрпромпостач" підскочив у ціні з 358,39 до 383,23 гривні за кілограм. Цінники на товар коливаються в межах 353,40-403,81 гривні за кіло, залежно від торгової мережі.
Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети оновили цінники на борошно, цукор та сіль: скільки коштують продукти наприкінці літа.
Також наш портал інформував, цінник злетів до 500 гривень: супермаркети оновили вартість чаю та кави – де купити дешевше.
Крім того, ми писали, що в Україні сповільнилося зростання цін на продукти, крім м'яса та фруктів: на що сподіватися далі.