Уряд скоротив список соціально значущих продуктів, вартість яких регулюватиметься державою.

Як це може вплинути на цінники у магазинах та чи варто українцям робити запаси, розповів перший віцепрезидент Торгово-промислової палати України, член Української ради бізнесу Михайло Непран у ефірі "Українського радіо".

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Кабінет міністрів, зокрема, прибрав зі списку соціально значущих товарів цукор, вершкове масло, макарони українського виробництва. Відтак контролювати ціни на ці продукти держава не буде.

Економіст зазначає, що певне коливання цін за нинішніх умов не виключається, проте причин для цінової паніки немає. Тому українцям не потрібно штурмувати магазини та базари з метою створити запас макаронів, олії, цукру та інших продуктів.

Популярні новини зараз
Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

За словами Михайла Непрана, насичення магазинів продуктами практично не відрізняється від довоєнних часів, тому різкі стрибки цін є малоймовірними. Тим більше, економічна ситуація стабілізувалася і навіть покращується, курс долара стабільний.

Він додав, що саме підвищений ажіотаж з боку покупців часто стає причиною підвищення цін на певні групи товарів та продуктів.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, алкоголь стає розкішшю для українців: як супермаркети перерахували ціни.

Також наш портал інформував, подорожчання неминуче, слід готуватися: як ціни на пальне вплинуть на вартість продуктів.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, навіть газетка зі знижками не допоможе: в Україні різко змінилися ціни на гречку, борошно та олію.