Для всіх наших шанованих читачів, які стосуються отримання пенсійних виплат, є дуже важливі новини. Справа в тому, що зараз в Україні у багатьох внутрішньо переміщених осіб (ВПО) виникають питання щодо пенсійного забезпечення.

Більшість питань стосується оформлення документів. Під час прямої лінії на запитання переселенців відповіла заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Київській області Олена Зорка.

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

Українець запитав: "Я зараз проживаю в Черкасах, переїхав сюди у 2022 році. Але був прописаний у Криму до 2014 року. Після анексії півострова я отримував там пенсію. Тепер звернувся до Пенсійного фонду у Черкасах із заявою про переведення мені пенсії. Але мені повідомили", що потрібен оригінал пенсійної справи, що перебуває в Криму, без неї пенсію тут знову мені призначити і виплачувати не можуть. Пенсійному фонді відмовляються виконувати рішення суду та вимагають оригіналів документів".

— При переїзді пенсіонера на постійне чи тимчасове проживання до іншої адміністративно-територіальної одиниці пенсійна справа одержувача пенсії пересилається за його новим місцем проживання.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Пенсійний фонд, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд, скріншот: YouTube

З 2014 по 2022 рік Ви мали змогу звернутися до органів Пенсійного фонду із заявою про запит пенсійної справи за новим місцем проживання, проте Ви ним не скористалися. На сьогоднішній день зажадати пенсійну справу з Криму не вважається за можливе, відповідно, відсутні підстави для проведення виплати пенсії.

Щодо виконання судових рішень хочу поінформувати, що рішення суду, які набрали чинності, виконуються органами Пенсійного фонду в межах покладених зобов'язань. Оскільки Ви не повідомили, що саме зобов'язане судовим рішенням зробити орган Пенсійного фонду, по суті відповісти неможливо.

Нагадаємо, пенсіонерам у вересні виплатять додаткову допомогу: хто отримає гроші.

Раніше повідомлялося, що українцям пропонують продукти, ліки, одяг та засоби гігієни: як оформити заявку на отримання допомоги.

Також, автоматично не призначать: кому потрібно звертатися за субсидією на новий опалювальний сезон.