Мінімальні ціни на цибулю в Україні впали до 9 гривень за кілограм через перенасичення ринку продукцією. Втім, надалі вартість овоча може різко піднятися.

Про це заявив радник директора з агропромислового комплексу оптового ринку сільськогосподарської продукції "Шувар", пише agravery.

Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua
Цибуля, супермаркет: фото Знай.ua

Торішній дефіцит цибулі призвів до надмірних посівів та перенасичення ринку продукцією. Внаслідок цього мінімальні цінники на овоч становлять 9 гривень за кіло, що дозволяє українцям зробити запаси.

Запастися цибулею справді не найгірша ідея, адже у зимовий період фахівці прогнозують суттєве підвищення цін.

Популярні новини зараз
ТЦК витратить 10 мільйонів на перевезення військовозобов'язаних Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube
Ціни на цибулю. Фото: скрін youtube

остро ситуація проявиться у зимово-весняний період, тому що 90-92% цибулі та часнику вирощують у господарствах населення. Вони на той час сходять з ринку. Виходять комерційні господарства, які не мають обсягу відповідно до потреб. Ціна стрімко зросте, і тоді зауважимо ті самі 30 гривень", - зазначив експерт.

Однією з головних проблем 2023 року стане зберігання цибулі. Вирощування овочів змістилося на Захід, де вищий рівень вологості та луска цибулі швидко псується, тому вона не придатна до тривалого зберігання.

Раніше портал Знай повідомляв, налітай, розбирай: кавуни стали на третину доступнішими, скільки доведеться викласти.

Також наш портал інформував, просять майже 240 гривень за кіло: супермаркети оновили ціни на виноград, яблука та полуницю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.