Експерти вважають, що вони знають точне місце аварії приреченого рейсу MH370 завдяки новим передовим технологіям.

Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysian Airlines зник 8 березня 2014 року неподалік острова Пхукет у Малакській протоці.

Двигун Boeing 777 загорівся в небі, фото: BBC
Двигун Boeing 777 загорівся в небі, фото: BBC

Літак втратив зв'язок через 39 хвилин після вильоту з аеропорту Куала-Лумпура, що прямував до Пекіна. На борту літака було 239 пасажирів, і є побоювання, що він попрямував не в тому напрямку, у бік Австралії.

Повідомляється, що новий 229-сторінковий звіт потенційно може містити підказки, які можуть нарешті допомогти визначити місцезнаходження літака. Ця інформація може вказувати на те, що місце аварії могло перебувати за 1560 км на захід від Перта.

Популярні новини зараз
Нові правила грошових переказів: оштрафують за “три копійки” Замість кількох виплат — одна: українцям платитимуть нову соціальну допомогу Фінансова допомога від ЮНІСЕФ: хто і як може отримати Перерахунок пенсій: хто отримав підвищення, а хто залишився без змін
Показати ще

Ця разюча заява була зроблена завдяки нібито "революційній" аматорській радіотехнології під назвою Weak Signal Propagation Reporter, або WSPR.

Місце катастрофи MH370
Місце катастрофи MH370

Як повідомляє Daily Mail WSPR використовували дослідники Річард Годфрі, доктор Ханнес Кутзі і професор Саймон Маскелл. Вони використовували його для відстеження траєкторії польоту літака протягом шести годин після одного з останніх радіоконтактів.

Дослідники заявили: "Ця технологія розроблялася протягом останніх трьох років, і результати являють собою нові докази, що заслуговують на довіру. Це узгоджується з аналізом Boeing... і аналізом дрейфу уламків, виявлених в Індійському океані, проведеним Університетом Західної Австралії".

Радіотехнологія дозволяє зберігати дані, включаючи тимчасову мітку, місцезнаходження та дрейф, у базі даних кожні дві хвилини. Їм вдавалося записувати його щоразу, коли він проходив каналом WSPR, і це їм вдалося зробити 25 разів. Отриманий ними результат підтверджується іншими даними – у тому числі від Boeing.

Частина Boeing 777, яку знайшли в океані, фото із вільних джерел
Частина Boeing 777, яку знайшли в океані, фото із вільних джерел

Дослідники заявили: "Разом із даними можна скласти повну картину останніх годин польоту MH370. Рейс MH370 був направлений в Індійський океан, де він розбився через вичерпання палива... в якийсь момент після останнього сигналу після опівночі. На даний момент MH370 досі не було знайдено, незважаючи на великі надводні та підводні пошуки."

Нове остаточне місце аварії літака знаходиться на глибині 4000 метрів, і рятувальники обшукали менше половини ймовірного місця аварії.

Виступаючи на Today Show, експерт з авіації Джефф Томас сказав у п'ятницю (1 вересня): "Існує дуже високий рівень довіри. Звіт готувався чотири роки і переглядався знову і знову. Дослідники впевнені, що визначили місцезнаходження цього літака".

Нагадаємо, що копи висаджували двох пасажирів із літака під оплески - чим вони заважали під час польоту.

Раніше ми говорили, що і це хотіли побачити пасажири батискафу "Титан"? Як зараз насправді виглядає Титанік, що затонув.