В Україні на 2023 рік збільшили держзамовлення на підготовку низки фахівців у навчальних закладах одразу на 3,5 тисячі місць. Це розширення охоплює низку професій.

Про це повідомили у Міносвіти. У пріоритеті галузі, які вважаються необхідними для розвитку країни. До них відносяться професії медика, психолога та реабілітолога.

Також особлива увага приділяється навчанню робітників, оскільки ці люди відіграють життєво важливу роль різних галузях промисловості, включаючи будівництво і виробництво. Крім того, відновлення країни вимагатиме залучення великої кількості інженерно-технічних фахівців, IT-фахівців.

Центр зайнятості, кадр з відео
Центр зайнятості, кадр з відео

Наразі в Україні спостерігається підвищений попит на певних фахівців через брак кадрів. Зокрема, йдеться про лікарів загальної практики:

Популярні новини зараз
Молодь у Києві запитали, як вони готуються до війни: відповіді, подекуди, шокують Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще
  • лікарів-терапевтів;
  • електромонтерів;
  • слюсарів-сантехніків;
  • слюсарів-електриків;
  • токарів.

При цьому найвищі зарплати фіксуються у Києві, в середньому 20 000 грн, проте все залежить від професії. А ось найнижчі у Сумах, де платять у середньому 12 800 грн. Найбільше оцінюється праця військовослужбовців, у середньому 72 500 грн, а найменше прибиральниць – 7 000 грн.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Раніше ми писали про те, що для тих, хто набрався боргів за комунальні послуги: споживачам дали можливість сплатити їх частинами

Як повідомляв Знай.ua, ПриватБанк порадував українських студентів: при покупках частина суми повертатиметься на картку

Також портал Знай.ua писав, що українцям пояснили, як буде розраховуватись субсидія на опалювальний сезон: нюанси, які потрібно знати