У пресслужбі Головного управління Національної поліції на Одещині повідомили про неприємну ситуацію, що склалася з дуже довірливим громадянином.

Як виявилося, чоловік... віддав зловмиснику понад 30 тисяч доларів за картоплю, якої не існує. 27-річному одеситу пообіцяли вигідну угоду з перепродажу коренеплоду, тому й потрібна була така сума — на закупівлю, за оптовими цінами — але натомість 24-річний хлопець витратив усі гроші на погашення боргів.

Молода картопля, скріншот
Молода картопля, скріншот

Знайомство між ними відбулося ще минулого року, шахраю легко вдалося втертися до потерпілого на довіру. Для цього він просто розповідав "казки" про підприємницьку та волонтерську діяльність. Він вигадав "ділові", але не існуючі зв'язки, запропонувавши 27-річному українцю вкластися в закупівлю картоплі із західних областей.

Після цього вони мали отримати гарний прибуток із реалізації у продовольчих магазинах Одеси.

Популярні новини зараз
Начальник Одеського ТЦК запевнив, що "бусифікації" поменшало: "Треба викорінювати це слово" Польша оголошує війну: "Іноді доводиться обирати" Можуть безперешкодно перетнути кордон: хто з чоловіків має право виїздити спокійно Нацбанк вводить революційні обмеження: перекази з картки на картку за новими правилами
Показати ще

"Протягом кількох місяців довірливий громадянин тричі передавав гроші "партнеру", втративши загалом 31 000 доларів США. Весь цей час зловмисник обнадіяв знайомого, що постачання бульби ось-ось відбудеться. Ще деякий час чоловік сподівався на повернення грошей, а потім звернувся. у поліцію", - заявляють правоохоронці.

Картопля, скріншот: YouTube
Картопля, скріншот: YouTube

Незабаром шахрая вдалося затримати, і він розповів поліцейським, що гроші були витрачені на себе. Йому повідомили про підозру, зараз він перебуває під вартою, але є можливість внесення застави у розмірі 805,2 тисячі гривень.

Нагадаємо, збирав "данину" з нелегалів і повій: одеська блогерка про Кульчицького, який може стати новим головою Управління боротьби з торгівлею людьми

Як повідомляв "Знай.uа", доведеться тікати до суду: українських водіїв незаконно штрафують на 3400 грн за нове порушення

Знай.ua писав, без папірця ти до*кашка? Копи почали штрафувати водіїв, які обожнюють смартфони