Українців очікує серйозне підвищення цін на алкогольну продукцію. Очікується, що вартість напоїв збільшиться від 13 до 71%. Що подорожчає найбільше, зазначено у проєкті урядової постанови, опублікованої на офіційному сайті Міністерства економіки.

Новим документом планують внести зміни до постанови уряду №957 "Про встановлення розміру мінімальних оптово-відпускних та роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв", яку було ухвалено ще 30 жовтня 2008 року.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Що буде із цінниками на популярний алкоголь?

В Україні зростуть мінімальні ціни на алкогольні напої. Наприклад, мінімальні цінники на горілку, лікеро-горілчані вироби, а також інші міцні напої можуть злетіти на 34-42%. Роздрібні ціни на ці напої стрибнуть на 13-25%.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа
Показати ще

Любителям вина пощастить найменше, оскільки цінники на продукцію злетять найбільше. Роздрібні ціни на ігристі та газовані винні напої можуть підвищити одразу на 28%. В той самий час решта продукції виноробства, згідно з документом, додасть у вартості 61-71%.

Проект постанови щодо підвищення мінімальних цін
Проект постанови щодо підвищення мінімальних цін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сухарі сушити не будемо, але й страв поменшає: українцям показали "осінні" ціни на молочку, м'ясо, овочі та хліб.

Також наш портал інформував, запасатись чи ні? Економіст відповів, чи буде серйозний стрибок цін на макарони, цукор та інші продукти.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що навіть газетка зі знижками не допоможе: в Україні різко змінилися ціни на гречку, борошно та олію.