Звіт НАБУ про закінчення розслідування у справі колишнього голови правління "ПриватБанку" Олександра Дубілета та його "компанії" було озвучено майже рік тому. Проте справа була направлена ​​до суду лише днями.
Виявляється, що до суду дійшов основний епізод – про виведення перед націоналізацією банку у грудні 2016 року $315 млн (8,2 млрд грн).
Про це стало відомо завдяки новій публікації Telegram-каналу "Всі ходи записані", де часто анонімно публікують компромат про відомих компаній чи особистостей.

Дмитро Дубілет, фото: Instagram
Дмитро Дубілет, фото: Instagram

"До суду дійшов основний епізод - про виведення перед націоналізацією банку в грудні 2016 року $315 млн (8,2 млрд грн) шляхом перерахування коштів з кореспондентського рахунку ПриватБанку в європейському банку як раптове погашення заборгованості перед двома "зрозумілими" агротрейдерами. Розпорядження Дубілет.
Також залишився епізод про переведення за день до націоналізації 223 млн. грн. на користь компаній з орбіти Ігоря Коломойського на підставі підроблених документів.
На лаві підсудних як у реалі, так і віртуально – Олександр Дубілет, його перший заступник Володимир Яценко, заступник Людмила Шмальченко, колишній керівник департаменту фінансового менеджменту Олена Бичихіна, колишній керівник департаменту підтримки міжбанківських операцій Надія Конопкіна та екскерівник департаменту операцій.
Рухів у справі про виведення з ПриватБанку 130 млрд. грн. поки що не спостерігається.", - повідомляється в публікації.

Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram
Публікація "Всі ходи записані", скріншот: Telegram