У перший тиждень вересня в Україні спостерігається зростання цін на пшеничне борошно. Цінові зміни відбуваються у більшості регіонів країни. Про це повідомляє ІА "АПК-Інформ".

Тенденцію до зростання цін на борошно експерти пояснюють подорожчанням продовольчої пшениці та складнощами її закупівлі через недостатню кількість пропозицій зернових із вмістом білка понад 11%. Чи не останню роль зіграло стримування аграріями продажів.

Ціни на борошно. Фото: скрін youtube
Ціни на борошно. Фото: скрін youtube

Дані моніторингу показують, що станом на 6 вересня борошно вищого ґатунку коштувало на 200-600 грн/т дорожче, ніж тижнем раніше - близько 9600-11000 грн/т EXW. Як може змінюватись динаміка цін надалі, експерти не прогнозують.

Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео
Ціна на борошно. Фото: скриншот з відео

Популярні новини зараз
Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу Великі зміни на ринку землі в 2025 році: українці можуть втратити право власності "Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити
Показати ще

У супермаркетах цінники на муку також почали змінюватися. Так, за даними цінового моніторингу, опублікованих на порталі Мінфін, кілограм пшеничного борошна торгової марки "Хуторок" у середньому коштує 22,32 гривні, що трохи дорожче, ніж у серпні (було 22,27 грн/кг). Борошно цієї торгової марки, але у фасуванні 2 кіло, подорожчало більш відчутно - з 42,83 до 43,81 гривні.

Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін
Ціни на борошно. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, сухарі сушити не будемо, але й страв поменшає: українцям показали "осінні" ціни на молочку, м'ясо, овочі та хліб.

Також наш портал інформував, зустрічаємо осінь з млинцями: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, тепер ніякий Pepsi або Lay's: компанії визнали спонсорами війни, які дають гроші на вбивства українців.