Зробити ремонт у житлі та забути про субсидію? Більшість українців навіть не підозрюють, але саме такий "сюрприз" може на них чекати. Коли громадяни ризикують залишитися без допомоги держави, повідомляє "Соціальна інформаційна платформа".

Субсидія в Україні надається громадянам за чіткими правилами та критеріями. Якщо домогосподарство не відповідає їм - залишається без допомоги.

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

При цьому, якщо домогосподарство за всіма критеріями має право на субсидію, але один із його членів здійснив покупку на суму понад 50 тисяч гривень, то про допомогу також доведеться забути.

Мова про покупки, здійснені протягом 12 місяців перед зверненням за субсидією, до їх числа може входити:

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще
  • земельна ділянка;
  • будинок чи квартира;
  • автомобіль чи інший транспортний засіб;
  • будівельні матеріали та інші товари довгострокового споживання

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

Також на житлову субсидію можна не сподіватися у разі одноразової оплати послуг на суму понад 50 тисяч гривень. Це можуть бути послуги як з будівництва чи ремонту житла, чи автомобіля, так і багато інших.

Раніше інформаційний портал "Знай" повідомляв, для тих, хто набрався боргів за комунальні послуги: споживачам дали можливість сплатити їх частинами.

Також наш портал інформував, українцям нараховують "зайві" куби та вигадують неіснуючі штрафи: як не потрапити на вудку газовиків.

Крім того, інформаційний портал "Знай" повідомляв, якщо нараховують зайві суми за електроенергію, якою не користуєтеся: у YASNO розповіли, як цього уникнути.