Для працівників освіти наступного року уряд готує низку змін в нарахуванні заробітної плати.

Планується, що базова ставка підніметься, а дрібні премії та надбавки будуть скасовані. Про це розповів Михайло Федоров, який є Міністром цифрової трансформації України.

Михайло Федоров, кадр з відео
Михайло Федоров, кадр з відео

За словами міністра, уряд не може знайти іншого виходу, як трансформувати освітню систему повністю. Тож в наступному році буде запускатися масштабний пробний проєкт зі змінами в заробітних платах освітян.

Михайло Федоров зауважив, що наразі є близько 50 видів надбавок, і формування тарифної сітки для вчителів досить складне. В результаті такої складної схеми заробітна плата виходить все одно досить маленька. Міністр вважає, що вчителі повинні заробляти більше, і точно набагато більше, ніж середня заробітна плата в Україні.

Популярні новини зараз
Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua
Зарплата. Фото: dengi.ua

Якщо розглядати в ідеалі, то у них повинна бути заробітна плата одна з найвищих. Із всієї заробітної плати близько 80% буде сама ставка, а інше – декілька видів надбавок. При цьому, міністр відмітив, що ставка планується бути досить високою. Такі зміни планують запровадити вже в вересні 2024 року. Наскільки кардинально зміняться зарплати освітян невідомо точно, але деталі будуть відомі згодом.

Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua
Гроші, гривні: фото economy.24tv.ua

Взагалі середня заробітна плата вперше з початку повномасштабного вторгнення зазнала позитивних змін. Вперше вона зросла на 14, 7 %. Загалом середня заробітна плата становить 16 тисяч гривень. Але українці не відчувають змін в заробітній платі, зокрема через те, що ціни зросли подекуди у декілька разів.

Нагадаємо, портал Знай інформував, українцям хочуть підвищити виплати: коли і хто саме отримуватиме більше

Раніше на порталі Знай повідомлялося, працюючим українцям підказали, як отримати "13-ту" зарплату: бути чиновником не обов'язково

Також наш портал інформував, в Україні зміниться мінімальна пенсія: озвучено суми