Отримали допомогу – краще одразу зняти: банки почали блокувати карти ВПО

Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube
Банкомат "ПриватБанку". Фото: скрін youtube

В Україні почастішали випадки блокування соціальних рахунків ВПО. Про це заявили на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у соцмережі Facebook. Державні та приватні виконавці накладають арешти на банківські рахунки внутрішньо переміщених українців. Відповідні скарги почали надходити від ВПО на гарячу лінію Мінреінтеграції. Блокуються як виплати проживання від держави, а також допомогу від міжнародних організацій. У відомстві запевняють, що беруть ситуацію під контроль та шукатимуть рішення, як на законодавчому рівні захистити рахунки переселенців від блокування.

"З вас обох штраф": водіїв можуть оштрафувати за це маловідоме порушення

Поліція, штраф, скріншот: YouTube
Поліція, штраф, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Запам'ятайте це, а краще запишіть: "Нафтогаз" дав корисні інструкції Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн
Показати ще

Деякі водії думають, що якщо в них є водійське посвідчення, то вони без проблем можуть навчати інших водіння. Однак, така поведінка є незаконною. Та і покарання за таке цілком реальне. Раніше дійсно існувала така норма, яка передбачала, що громадянин без посвідчення водія міг бути за кермом автівки, якщо поруч з ним сидить досвідчений водій (водійський стаж 3 роки) або спеціаліст з підготовки водіїв. Проте, ухвалою Уряду така норма була скасована. На даний час, відповідно до ПДР, підготовка водія може здійснюватися тільки в присутності спеціаліста з водіння.

Збільшення тарифів на воду до 32%: українцям нагадали, якими будуть платіжки вже у вересні

Тарифи на воду, скріншот: YouTube
Тарифи на воду, скріншот: YouTube

Літо минуло, а дискусії, яка була в урядових колах щодо підвищення тарифів на водопостачання та водовідведення – залишилися. Національна комісія, яка здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП заявляла, що тарифи необхідно підняти на 32%). Проте Кабінет міністрів України виступив рішуче проти цієї ініціативи і скасував підвищення. Виходить, цієї осені тарифи на водопостачання та водовідведення для побутових споживачів залишаться на колишньому рівні. Однак висока ймовірність, що в майбутньому тариф все ж таки підвищаться, оскільки регулятор НКРЕКП вже неодноразово висловлював занепокоєння через дефіцит фінансування.

Українцям нагадали про нові умови оформлення субсидії: що потрібно знати

Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube
Звернення за субсидією. Фото: скрін youtube

До початку зими залишаються лічені місяці і незабаром українці почнуть інтенсивніше звертатися за субсидіями, щоби пережити опалювальний сезон. Насамперед українцям нагадали, що з питань житлової субсидії більше не потрібно звертатися до Управління соцзахисту. Прийом громадян для призначення та інших уточнень щодо субсидій проводять органи Пенсійного фонду. Разом з тим громадяни можуть подати заяву на отримання субсидії в онлайн-режимі.

"Захоплююсь Зеленським та мрію, щоб закінчилась війна": Лайма Вайкуле відверто розповіла всі потаємні думки

Лайма Вайкуле
Лайма Вайкуле

Лайма Вайкуле – відома латвійська співачка, яка раніше була частим гостей на російських концертах. З початком повномасштабного вторгнення вона активно підтримує Україну та не має жодних виправдань цієї кровопролитної війни. Артистка не має сумніву, що рано чи пізно війна повернеться на територію росії адже це може працювати в обидві сторони. Також вона висміяла причини, по яким, буцімто нападники почали війну і сказала, що цьому немає жодного виправдання. Стільки грошей витрачається, щоб вбивати невинних людей, замість того, щоб ці гроші звернути в правильне русло.