Фізичне, психологічне, матеріальне насильство - і будь-які інші його види - це погано і карано.

Однак, як виявилося, не завжди ви "заплатите" за навмисне завдання тілесних ушкоджень позбавленням волі, виправними роботами... іноді можна позбутися мізерного штрафу, про що стало відомо з вироку Борщівського районного суду, у Тернопільській області, після побиття жінки прямо посеред вулиці (частина 1 статті 126 КК України). Це правопорушення стосується штрафу до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадських робіт (до 2 годин), виправних робіт (до року).

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Його оштрафували лише на 850 гривень. Конфлікт розпочався між потерпілою та нападником біля її місця проживання. Все відбувалося на ґрунті "неприязних відносин".

Популярні новини зараз
Оновлення даних через додаток "Резерв+": повна інструкція ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю
Показати ще

Він діяв навмисно, протиправно. Удар стався долонею лівої руки в обличчя. Потерпіла, як повідомляється, відчула різкий фізичний біль, але, що цікаво, тілесних ушкоджень при цьому не зазнала. У ході судового процесу українець визнав свою провину і розкаявся у скоєному, можливо, через це його й оштрафували лише на 850 гривень.

При цьому можна вирок оскаржити протягом 30 днів. Однак це є малоймовірним, оскільки жінка погодилася з обставинами, встановленими досудовим розслідуванням. Процес відбувався вже без її участі.

Нагадаємо, "з вас обох штраф": водіїв можуть оштрафувати за це маловідоме порушення

Як повідомляв "Знай.uа", штраф, арешт чи громадські роботи: в Україні каратимуть тих, хто ображає військових

Знай.uа писав, затіяли ремонт - можете втратити допомогу: українцям нагадали, за що заберуть субсидії