Хоча інфляція в Україні сильно сповільнилася і деякі продукти навіть подешевшали, більшість товарів усе ще дорожчають. Наприклад, сало, сир та бекон через нові цінники переходять у розряд "делікатесів". Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українські супермаркети переписали ціни на деякі популярні продукти. Мова про сало, твердий сир і бекон. Так раніше улюблені продукти все рідше з'являються в раціоні українців через непомірні ціни.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Сало

Середня вартість домашнього сала станом на 11 вересня становить 254,00 гривні за кілограм. Для порівняння, минулого місяця продукт продавався за 252,82 гривні за кіло. Водночас солоне сало злетіло в ціні більш відчутно – з 251,77 до 256,30 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Твердий сир

Сир торгової марки "Звени Гора" голландський 45% подорожчав із 423,53 до 425,49 гривні за кілограм. Сир твердий "Комо російський" 50%, що у серпні коштував 364,46 гривні, зріс у ціні до 376,35 гривні за кілограм.

Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сир. Фото: скрін Мінфін

Бекон

Бекон "Укрпромпостач" рвонув у ціні з 371,66 до 393,56 гривні за кілограм. Бекон "Ятрань Козацький" також подорожчав, але не так відчутно – з 318,65 до 319,90 гривні за кілограм.

Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін
Ціни на бекон. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, макарони, вершкове масло та яйця: нові ціни вдарять по гаманцях українців.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.