У вересні очікується підвищення цін на сире молоко, що вплине безпосередньо на вартість готової продукції. Про це у коментарі AgroPortal.ua повідомив голова наглядової ради ДК "Молочний альянс" Сергій Вовченко.

За прогнозами першого місяця осені сире молоко зросте в ціні ще на 50 копійок за літр, що негативно позначиться на переробниках. Через низьку купівельну спроможність населення ціни на готову продукцію підвищувати дуже складно.

Молочка, фото: Знай.ua
Молочка, фото: Знай.ua

За словами експерта, з початком опалювального сезону ситуація для переробників стане ще складнішою, оскільки зростуть суми у платіжках і українці почнуть економити на купівлі їжі, щоб сплатити комуналку.

Молочка, скріншот: YouTube
Молочка, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
"Буде не страшно...": астролог визначив, чого чекати українцям до середини 2024 року Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину
Показати ще

Станом на 13 вересня вартість молока в українських супермаркетах зростає. Про це свідчать дані порталу Мінфін. Так, молоко "Простонаше 1%" подорожчало з 39,50 до 41,91 гривні за 900 мл.

Молоко торгової марки "Яготинське 2,6%", яке у серпні пропонувалося по 39,85 гривні, вже коштує 39,88 гривні за 900 мл. Діапазон цін варіюється від 34,90 до 43,50 грн за упаковку, залежно від мережі супермаркетів.

Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін
Ціни на молоко. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, печериці, картопля та цибуля: супермаркети переписали ціни на деякі продукти, скільки заплатимо.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.