У середині вересня Міністерство енергетики України нагадало, що потрібно готуватись до нового опалювального сезону. У відомстві зазначають, що мають намір збільшувати видобуток за півтора місяці до його старту.

Про це у себе в Telegram-каналі писати Юрій Романенко.

Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube
Опалювальний сезон. Фото: скрін youtube

Відомий український журналіст редактор порталу "Хвиля" Юрій Романенко обурюється повною безвідповідальність українських чиновників.

Він розповідає, що Міністерство енергетики "нарешті прокинулося" у вересні місяці і заявило про те, що через очікувані атаки росіян на нашу енергосистему, ми повинні збільшувати видобуток вугілля для того, щоб уникнути відключень світла взимку.

Популярні новини зараз
Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Усього 30 гривень, і ти на зв'язку: у Vodafone підказали, як можна заощадити Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію
Показати ще

Опалювальний сезон, скріншот: Youtube
Опалювальний сезон, скріншот: Youtube

"Ми готуємся до складної зими. Адже ворог планує продовжувати обстріли наших енергооб’єктів. На жаль, ми мали цей досвід минулої зими і знаємо, наскільки це складне випробування. Тому праця кожного з вас дуже важлива – тих, хто на власних плечах тримає видобуток і постачання вугілля. Нам потрібно збільшувати видобуток, щоб забезпечити потреби теплової генерації і балансувати систему. Ми впоралися минулої зими, і я впевнений, що впораємося і цього разу", - повідомляють у відомстві.

Виникає багато питань, чому цим вирішили зайнятися саме зараз, коли до старту опалювального сезону залишається трохи більше місяця, чим профільне відомство займалося весь цей час.

Юрій Романенко, фото: скріншот
Юрій Романенко, фото: скріншот

Журналіст зазначає про те, що чиновники вочевидь планують відновлювати енергосистему "як Бог дасть", а усі проблеми та негаразди, які з цим будуть пов'язані, перекладати на ракетні обстріли.

"За півтора місяці до опалювального сезону і через півтора роки війни за щучим наказом, на моє бажання видобуток вугілля вирости раз-два! Минулої зими ми так упоралися, що дасть Бог і цій упораємося, а якщо не впораємося, то скажемо, що то все агресор та прокляті соціології. Молимося, брати і сестри, молимося. Ну і в слід соціологічному опитуванні ви знаєте, що робити" - обурюється Романенко.

Нагадаємо, "Тюнінг на крові": чому Україна ризикує програти у війні проти окупантів.

Раніше повідомлялося, "Не полегшуйте тварям завдання": як росіяни шукають цілі для обстрілів через соцмережі.

Також, поки всі бояться катастрофи на ЗАЕС, персонал Рівненської АЕС затарився пивком на 20 тис грн.