Українські супермаркети перерахували ціни на зелену цибулю, петрушку та кріп. Скільки доведеться заплатити за популярну зелень у середині вересня, свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

Українців радують доступністю популярні овочі, які нещодавно продавалися на вагу золота. В той самий час зелень починає рости в ціні.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Зелена цибуля

Середній цінник на пучок зеленої цибулі вагою 100 г становить 43,13 гривні. При цьому минулого місяця вартість продукту була відчутно нижчою – 36,05 гривні. Діапазон цін на цибулю коливається від 39,90 до 48,00 гривні за 100 г, залежно від супермаркету.

Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін
Ціни на цибулю. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників Українських водіїв внесуть до Реєстру військовозобов'язаних: чого чекати з червня 2024 року Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

Петрушка

70-грамовий пучок петрушки в середньому коштуватиме 31,95 гривні. У серпні цінник був трохи нижчим – 31,02 гривні. 100-грамовий пучок петрушки подорожчав із 21,59 до 23,50 гривні.

Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін
Ціни на петрушку. Фото: скрін Мінфін

Кріп

Минулого місяця кілограм кропу в середньому продавався за 261,35 гривні, а зараз цінник піднявся до 269,90 гривні. Водночас 100-грамовий пучок зелені коштуватиме дешевше, ніж у серпні. Цінник знизився з 33,14 до 30,10 гривні.

Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін
Ціни на кріп. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, українські супермаркети переписали ціни на вино, пиво та горілку: який алкоголь у вересні обійдеться дешевше.

Також наш портал інформував, ціни у вересні приємно радують: українцям показали, скільки коштуватимуть баклажани, кабачки та перець.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, що сніданок буде ситним і дешевим: українців порадували новими цінами на популярну крупу.