На Київщині п'ятничного ранку, 15 вересня, було неспокійно. У селищі Козин співробітники Служби безпеки України прийшли з обшуками до народного депутата Нестора Шуфрича (група "Відновлення України"). Це сталося у Нестора Шуфрича вдома.

Про це стало відомо завдяки повідомленню одразу кількох відомих українських журналістів у соціальних мережах.

СБУ затримала Нестора Шуфрича, скріншот: Telegram
СБУ затримала Нестора Шуфрича, скріншот: Telegram

За інформацією медіа, наразі у справі Шуфрича проходить понад 50 обшуків. Однак важливо дочекатися офіційного повідомлення від прес-служби СБУ.

У свою чергу Нестор Шуфрич є фігурантом справи з російської шпигунської мережі, створеної співробітником ФСБ РФ та колишнім народним депутатом України Володимиром Сівковичем.

Популярні новини зараз
Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Шукати іншу роботу або голодувати у старості: яку пенсію дадуть людям із зарплатою 10 000 грн Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Українці намагаються зберегти своє майно перед законом про мобілізацію: що хочуть встигнути
Показати ще

Володимир Сівкович
Володимир Сівкович

За висновками слідства, Шуфрич за завданням Сівковича виступав на телеканалах України та Росії з метою поширення російської пропаганди та просування антиукраїнської політики. Йому інкримінується державна зрада.

Бійка Нестора Шуфрича та Юрія Бутусова, скріншот: YouTube
Бійка Нестора Шуфрича та Юрія Бутусова, скріншот: YouTube

Також нагадаємо, що березні 2022 року бійці тероборони столиці затримали Шуфрича під час спроби сфотографувати блокпост. Він пояснив, що просто хотів зробити селфі, і згодом його відпустили.

А 16 травня Шуфрич виїхав із України через пункт пропуску "Порубне" у Чернівецькій області, проте вже 23 травня він заявив, що повернувся назад.

Нагадаємо, українцям нагадали про Шуфрича, який досі очолює комітет у ВР, володіючи майном у РФ та Криму.

Раніше повідомлялося, ексдружина Путіна побудувала мільйонний бізнес на стражданнях росіян: чим гірше їм, тим багатша вона.

Також, поповнюють елітний автопарк та незадекларований маєток: сім'я нардепа Мамояна купається в розкоші під час війни.