Суддя Полтавського апеляційного суду Василя Маличенка було відправлено просто "у відставку" Вищою радою правосуддя.

Він побив колегу на робочому місці, а ще не задекларував квартиру. Про це повідомляє "Слідство інфо". Йому мав бути дано тюремний термін, але тепер, оскільки його просто "відправлено у відставку", він до кінця життя буде під довічним утриманням — з податків українців йому щомісяця платитимуть до 100 тисяч гривень.

Судове засідання. Фото: скрін youtube
Судове засідання. Фото: скрін youtube

Громадська рада чесноти (ГРД) перевірила суддю на чесноту, виявивши факти, що підтверджують, що Маличенко не може перебувати у складі Верховного Суду. Він має "спеціальний" статус, як і всі інші судді, і нібито Василь не використав його для отримання вигоди, але, як виявилося, з 2010 до 2011 року він жив у дорадчій кімнаті суду, де зважуються всі "за" та "проти" за кожним рішенням. Проте місце було втрачено чи "відібрано" Маліченка.

У 2016 році він задекларував чотири земельні ділянки площею 126 тисяч квадратних метрів, але торік їх у декларації не було. Як не було і квартири (54 кв. м.), що належить його синові. Він головував колегією, який утвердив домашній арешт для 48-річного чоловіка — ґвалтівника, жертвами якого стали 9-річна онука його співмешканки та власна дочка. Хоча невдовзі його таки засудили до 7 років ув'язнення.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Українці можуть залишитися біля розбитого корита: що буде з пенсіями Судний день розраховано: коли і чому людство може зникнути 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

суд,фото: google
суд,фото: google

Крім того, є свідчення, нібито Василь Маличенко "захистив" керівника райвідділу Держгеокадастру, якого усунули з посади через підозру у хабарництві. Він це рішення скасував, але його після цього спокійно "відправили у відставку" 9 травня 2023 року.

Нагадаємо, наглядати та карати: в Україні вирішили відмовитися від ув'язнення злочинців у в'язницю

Як повідомляв "Знай.uа", українець побив жінку на вулиці, але в суді вирішили, що це "несерйозно": на нього чекав лише штраф

Знай.ua писав, СБУ затримала Нестора Шуфрича: проводяться обшуки, кадри з місця