Цього року в Україні збільшили виробництво багатьох овочів, проте не вся продукція буде якісною та придатною для тривалого зберігання. Отже, не виключається нова хвиля дефіциту та зростання цін.

Такий прогноз у своїй колонці на AgroTimes дав Олександр Хорев, керівник проєкту "АПК-Інформ: овочі та фрукти".

Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube
Овочі в супермаркеті, скріншот: YouTube

Експерт зазначив, що обсяги овочів цього року набагато більші, ніж минулого, але слід враховувати те, що вирощуванням зайнялися не лише професійні виробники, а й новачки. В результаті можна прогнозувати, що частина зібраних овочів не будуть високої якості.

За деякими оцінками, великий відсоток овочів борщового набору не придатний для тривалого зберігання. Проблеми можуть розпочатися вже з початку весни 2024 року – протягом наступних 3-4 місяців може відчуватись дефіцит низки овочів. Винятком може стати хіба що картопля.

Популярні новини зараз
Пенсійний фонд встановлює нові норми: кого торкнуться Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube
Овочі в супермаркеті. Фото: скрін youtube

Водночас фахівець зазначає, що до кінця 2023 року жодних проблем із пропозицією овочевої продукції бути не повинно. Разом з тим не буде й причин для відчутного підвищення цін на товари.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, лише 12 гривень за кіло вітамінів: українців порадували зниженням цін на яблука та виноград.

Також наш портал інформував, українські супермаркети переписали ціни на вино, пиво та горілку: який алкоголь у вересні коштуватиме дешевше.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, добре, якщо запаслися раніше: в Україні почали змінюватися ціни на борошно, випічка влетить у копієчку.