МОЗ прогнозує сплеск захворюваності: українцям треба бути напоготові

Догляд за хворим, фото zdrav
Догляд за хворим, фото zdrav

Коронавірус вже перейшов зі стадії епідемії до статусу сезонних захворювань. Тепер ця хвороба лікується нарівні з грипом та іншими респіраторними інфекціями, які загострюються в осінній сезон. В Міністерстві охорони здоров’я прогнозують, що вже в жовтні захворювання сезонними хворобами буде на своєму піку. Про це повідомив Ігор Кузін – головний санітарний лікар країни. Протягом останнього року МОЗ було зареєстровано близько 6 мільйонів інфекційних захворювань. 98% з них випадки грипу та гострі респіраторні інфекції, в тому числі і коронавірус. За словами Кузіна, коронавірус нікуди не дівся і його продовжують реєструвати по всій країні. Зокрема, вже у вересні було зареєстровано близько 1200 випадків хвороби.

Нова допомога від ООН: хто з українців отримуватиме по 1,5 тисячі щомісяця, до кінця року

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Організація Об'єднаних Націй в Україні надає пенсіонерам грошову допомогу під час війни. Проте нещодавно список одержувачів розширили, тож на виплати може розраховувати ще й малозабезпечені громадяни, які мешкають у Миколаєві. Про це повідомили у Миколаївській міськраді. Проект стартував 11 вересня, а сама програма триватиме близько 4 місяців. Всю інформацію для отримання допомоги надають на веб-сайті Миколаївської міської ради та сторінках мерії у соцмережах. Зареєстрованим громадянам, насамперед багатодітним та малозабезпеченим, виплачуватимуть 1,5 тисячі грн щомісяця на кожного члена сім'ї.

29-річний онук Софії Ротару Анатолій таки втік з України та похвалився життям у Лондоні: "Вперед і вгору"

Софія Ротару та Анатолій Євдокименко, фото: sofiarotaru.official / Instagram
Софія Ротару та Анатолій Євдокименко, фото: sofiarotaru.official / Instagram

На самому початку повномашстабної війни, на кордоні України та Молдови зловили групу чоловіків із 9 осіб, які хотіли незаконно виїхати з країни. Серед них виявились Анатолій та Руслан Євдокименко – онук та син легендарної співачки Софії Ротару. Після цього зіркове сімейство затихло, а згодом вдалося дізнатися, що внуг артистки таки зумів виїхати з України. Він це особливо не приховував, адже викладав фото на своїй сторінці у соціальній мережі із зазначенням геолокації. Більше того, хлопець навіть не висвітлює повномасштабну війну у своїх соцмережах. Ось і зараз 29-річний Анатолій Євдокменко "порадував" українців новими кадрами. У підписці зі знімку він також зазначив фотографа - британця Каїрка Трумана. Із цього можна зробити висновок, що Анатолій зараз живе у Великій Британії.

Стосується всіх споживачів: "Нафтогаз" звернувся до українців з приводу оплати рахунків

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

"Нафтогаз" звернувся до українців з приводу оплати платіжок за блакитне паливо. У газопостачальній компанії нагадали споживачам, що вони можуть сплатити платіжки за лічені хвилини, скориставшись терміналами самообслуговування ПриватБанку, Ощадбанку, а також EasyPay. У "Нафтогазі" зазначили, що такий метод оплати зручніший, ніж у касі банку, оскільки не потрібно нудитися в черзі, а операції відбуваються за пару хвилин. Крім того, багато терміналів не прив'язані до графіка роботи банку, тому заплатити за послуги можна у зручний час.