15 вересня Кабінет міністрів ухвалив проєкт Держбюджету на 2024 рік. Його вже було подано до Верховної Ради, де його розглянуть найближчим часом. Головний акцент в ньому зробили на оборону та безпеку нашої країни та приділили велику увагу ...серіалам та фільмам.

Про це написав народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк у своєму телеграм-каналі.

Скажене весілля, фото: FILM.UA Group
Скажене весілля, фото: FILM.UA Group

Після гучних скандалів пов'язаних із тим, що в самий розпал війни, великі кошти витрачаються на зйомку сералів, замість того щоб забезпечити на ці кошти віськових, держава виділила в Держбюджеті 2024 рік на цю сферу 1,7 млрд гривень.

Так, у наступному році, за кошти українців збираються зняти 53 фільми та серіали.

Популярні новини зараз
Українцям знову заплатять 2200 гривень: шанс підготуватися до зими Додадуть 500 гривень: пенсіонерам обіцяють надбавку у червні Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину
Показати ще

Гроші. Фото: скрін youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

"По серіалам - в наступному 2024-му році хочуть за гроші платників податків зняти…. 53-и штук серіалів та фільмів з 100% держпідтримкою." - пише нардеп.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції заявив про те, що держава має підтримувати виробництво і розповсюдження фільмів і серіалів патріотичного спрямування.

Станіслав Боклан, зірка серіалу "Слуга народу"
Станіслав Боклан, зірка серіалу "Слуга народу"

"Це фіксація злочинів, це наша історія, це важливий момент. Плюс патріотичні фільми і серіали дуже важливі. І я вважаю, ми маємо цю сферу підтримувати. Жодну війну не можна виграти без культури та історії. Без документалістики. Без того, що роблять наші митці, наші діячі в сфері культури", - зазначив Шмигаль.

Нагадаємо, раніше хотіли зняти мультик за 5 млн: ДП "Ліси України" витратить майже 19 млн на закупівлю телефонів

Раніше ми писали про те, що навіть поліція не дотрималася: Одеська мерія купує "золоті дерева" за 6 млн гривень

Як повідомляв Знай.ua, стопами Горбунова: в Україні хочуть "злити" понад 32 млн на зйомку двох серіалів