Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зробило важливу заяву щодо виплат переселенцям у вересні. Відповідне повідомлення з'явилося на офіційній сторінці відомства у соцмережі Facebook.

Внутрішньо переміщені українці матимуть допомогу на проживання без затримок. Так, для виплати допомоги за перший період вересня вже було скеровано 5,8 мільярда гривень.

Виплати. Фото: скрін youtube
Виплати. Фото: скрін youtube

"На виплати ВПО у вересні вже направлено 5,8 млрд гривень. Йдеться про державну допомогу на проживання у розмірі 3 тис. гривень на місяць особам з інвалідністю та дітям та 2 тис. гривень для всіх інших внутрішньо переміщених осіб", - зазначили в відомстві.

Українці зі статусом ВПО отримають грошові виплати на свої банківські рахунки найближчими днями.

Популярні новини зараз
Російські військові прямо під час евакуації розстрілюють мирних жителів у Вовчанську "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття
Показати ще

"Приват24". Фото: скрін youtube
"Приват24". Фото: скрін youtube

Якщо кошти не надійшли на карту або виникли інші проблеми, внутрішньо переміщені особи можуть звернутися на цілодобову гарячу лінію з кризових питань: 15-48 або гарячу лінію Уповноваженого з питань ВПО за номером: (066) 813-62-39.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, розпочалася реєстрація на нову грошову допомогу для українців: хто може подати заявку.

Також наш портал інформував, українським школярам безкоштовно роздаватимуть ноутбуки та планшети: хто може отримати девайси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, у МВС попередили про фейкові благодійні фонди: крадуть дані українців під приводом виплат.