Чим варто запасатись вже зараз, а що навпаки впало в ціні: як змінилися ціни на кисломолочний сир, масло та сметану

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube
Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Кожен похід до магазину викликає в громадян змішані почуття, адже ціни змінюються дуже швидко. Іноді ці зміни в позитивну сторону, адже деякі продукти стають доступнішими, а деякі навпаки, коштують просто "космічну" ціну. Дані про поточні та минуломісячні ціни на молочну продукцію, наведені в Мінфіні. Ціни на деякі молочні продукти досить нестабільні. Як змінилися ціни та скільки коштує масло, сир кисломолочний та сметана? За даними відомства, вартість вершкового масла в порівняні з серпнем знизилася на 1,13%. Сметана на відміну від вершкового масла виросла в ціні. Вартість кисломолочного сиру зазнала значних змін. Якщо порівнювати ціну зараз та в серпні, то відбулося збільшення майже на 2,5%.

Окупант повернувся додому та мало не підірвав чужих дітей гранатою: за них "Ладу" не дадуть

Окупант кинув гранату в дітей. Фото Telegram
Окупант кинув гранату в дітей. Фото Telegram

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Окупант, який на жаль повернувся з війни, не на жарт налякав місцевих мешканців. Росіянин кинув світлошумову гранату прямо в дітей у дворі. Відповідний ролик швидко поширився соціальними мережами. На його кадрах можна побачити, як військовий із нашивкою "Z" на плечі, сидить на лавочці перед під'їздом житлового будинку. Навпроти нього трохи віддалено стоять декілька хлопчиків. Одному із них він пропонує пропонує заради розваги висмикнути кільце із світлошумової гранати та кинути у двір. Діти відмовляють його від цієї ідеї, однак він все-одно висмикує кільце гранати та кидає прямо у них. Окупант радіє з гучного вибуху.

В українців залишилося півтора місяця, щоб отримати 5000 гривень: хто може звернутися за виплатою

Деньги. Фото: скрин youtube
Гроші. Фото: скрін youtube

В українців залишилося півтора місяця, щоб встигнути звернутися за грошима у розмірі 5000 гривень. Хто має право на виплату, йдеться на офіційній сторінці Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України у соціальній мережі Facebook. До 31 жовтня 2023 року деякі українці мають подати заяви на отримання грошової допомоги у розмірі 5 тисяч гривень. Йдеться про громадян, які проживають у регіонах, які постраждали від підтоплення внаслідок підриву ворогом Каховської ГЕС. Крім того, мешканці цих областей можуть подати заявки на компенсацію за втрачений урожай. За кожний 0,01 га площі надається компенсація у розмірі 3318 гривень.

Глава "Укренерго" назвав найгірший сценарій на цей опалювальний сезон – що чекати простим громадянам

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Стан в енергосистемі України — дуже цікаве та лякає питання, яке мучить громадян перед черговим опалювальним сезоном. Наразі голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, в ефірі телемарафону, заявив, що взимку нашій країні вистачить електроенергії, але тільки якщо росіяни не продовжать масові атаки ракетами та дронами, як це було минулої осені та взимку. Розглядаються різні варіанти, навіть найгірший. Звісно, ​​дуже складно поділитися точним прогнозом на майбутнє. Якщо вдасться прожити цей період без обстрілів, вони розуміють, як покрити споживання. Але все може змінитись. Саме тому зараз триває найважливіша підготовка. Зокрема, розробляються резервні схеми живлення споживачів, накопичуються матеріали, обладнання для швидкого ремонту пошкоджених станцій та мереж.

Завірюхи та низькі температури: синоптики спрогнозували, що ця зима буде холоднішою ніж минула

Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko
Прогноз погоди, facebook.com/tala.didenko

Багато українців ждуть зиму зі страхом, адже можуть опинитися у повній темряві, а подекуди і без опалення. Синоптики з Severe Weather повідомляють, що на Північному полюсі формується полярний вихор. Тому і прогнози такі: завірюхи та низькі температури повітря. Метеорологи розповідають, що від вихору на Північному полюсі напряму залежать погодні умови в Європі та США. Якщо вихор сильний – погода в США та Європі буде м'якою, а похолодання поступовим. Якщо вихор слабшатиме, то прохолода може дійти до Європи дуже рано. За словами вчених, у цьому році очікується справжній колапс вихору – погодні умови в Європі та США будуть прохолодним, адже буде вплив арктичного повітря.