Колишній астронавт НАСА каже, що нам потрібен щит навколо Землі, щоб захистити від "екзистенційної загрози" астероїдів - поки що не стало занадто пізно.

Оскільки наша Сонячна система сповнена об'єктів, що обертаються по орбіті, від крихітного каміння до величезних чудовиськ, подібних до того, що знищив динозаврів, Расті Швейкарт сподівається, що Земля зможе випередити будь-які потенційні повторення.

В своєму виступі на TEDx у червні 2023 року Расті закликав людство підключитися та приєднатися до нього у монументальному прагненні захистити себе від космічних зіткнень.

Астероїд. Фото: скрін youtube
Астероїд. Фото: скрін youtube

Колишній астронавт, який провів у космосі 241 годину на Аполлоні-9, розповів, що об'єкти втягуються в нашу Сонячну систему Юпітером і виходять на орбіту навколо Сонця.

Популярні новини зараз
Європі пророкують "пекельну" спеку: що чекає на Україну Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Це екзистенційна загроза, ми знаходимо все більше і більше астероїдів" , - сказав він.

Він додав, що деякі з астероїдів, що входять до Сонячної системи, на деяких ділянках своєї орбіти знаходяться ближче до Сонця та перетинають шлях Землі.

"Звичайно, коли Земля обертається і проходить через перетин, а астероїд проходить через це перетин, якщо вони опиняться там одночасно, бац, - сказав він. - Сьогодні ми маємо технологію, яка дозволяє усунути цю екзистенційну загрозу шляхом реструктуризації Сонячної системи, щоб підвищити нашу Що нам потрібно зробити, так це переконатися, що якщо астероїд буде знаходитися в цьому перетині разом із Землею, ми затримаємо його прибуття або прискоримо його прибуття, щоб пройти через перетин, коли Землі там немає».

Расті Швейкарт, кадр з інтерв'ю
Расті Швейкарт, кадр з інтерв'ю

Расті сказав, що ми маємо технологію, яка дозволяє передбачати будь-яке потенційне зіткнення і робити якісь дії, але для прийняття рішення потрібна універсальна угода. Астронавт переконаний, що справді дуже складно змусити політичних лідерів усього світу дійти згоди, коли вони стурбовані своїми власними електоральними надіями.

Нагадаємо, що по три пальці на руках і метр на зріст: вчені під присягою показали мумії загадкових прибульців.

Раніше ми повідомляли, що це відбувається на Землі, Місяці та Марсі: вчені стурбовані активацією сонця – мутації, хвороби та збої через це.