З початку наступного року, Європейський союз запроваджує більш жорсткі правила в'їзду для громадян України та інших країн, з якими діє безвізовий режим.

Зміни полягають в тому, що для того аби перетнути кордон необхідно буде отримати спеціальний дозвіл ETIAS та заплатити збір в розмірі 7 євро. Про це повідомили на сайті ЄС.

Європейський Союз. Фото Freepik
Європейський Союз. Фото Freepik

Спеціальний дозвіл ETIAS буде введений для того аби контролювати хто в'їжджає в країни ЄС. Це зроблено для того, щоб забезпечити безпеку всередині країн.

Отримання дозволу ETIAS

Популярні новини зараз
Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття ТЦК штрафує роботодавців: вручай повістки або плати штрафи На українців чекає дощовий тиждень, але його фінал обіцяє радість: прогноз погоди в Україні Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект
Показати ще

Заповнити анкету на отримання документа можна на офіційному порталі. Зазвичай ця процедура виконується дуже швидко, але бувають випадки, коли це займе чимало часу. Обробка заявки триває 3-5 хвилин, але треба бути готовим зачекати й більше. Рішення стосовно надання спец документа надходить приблизно через 4 дні.

Скрін, відео YouTube покупка онлайн
Скрін, відео YouTube покупка онлайн

Однак, інколи потрібні додаткові дані або особиста співбесіда, тоді цей час збільшується до двох тижнів або аж до місяця.

Отриманий дозвіл на перетин кордону дійсний протягом трьох років та може бути використаний для в'їзду в будь-яку країну учасницю Європейського союзу. Дозвіл буде дійсним, якщо всі дані в ньому та паспорті громадянина будуть сходитися.

Окрім спеціального дозволу, при перетині кордону з країнами ЄС, необхідно буде заплатити і 7 євро. Ці правила почнуть діяти з початком нового 2024 року.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Польша заборонила перевозити із собою багато товарів: українців змушують викидати прямо на кордоні

Раніше портал Знай інформував, як отримати нову допомогу: українським біженцям за кордоном полегшили життя

Також наш портал повідомляв, безкоштовні ліки: як отримати українцям в Польщі