У Верховній Раді України був зареєстрований новий креативний законопроєкт, який стосується ув'язнених громадян.

В п'ятницю 16 вересня, було зареєстровано законопроєкт під номером 10057. Його автором став народний депутат - Сергій Гривко. Про це він повідомив на одній зі сторінок своїх соцмереж.

Допис Сергія Гривка. Фото: скрін

На думку депутата, цей законопроєкт зможе мотивувати понад 50 тисяч ув'язнених в Україні. Все що їм буде для цього потрібно - виробляти електроенергію через велогенараційні установки. За його розрахунками, місяць такої праці в рамках норм, буде оцінюватися в зменшення строку ув'язнення на 3 дні. Тобто, якщо громадянин пропрацював 10 місяців та вкладався в норму, то строк перебування за ґратами зменшиться на 30 днів. Але нардеп врахував й обмеження: не більше 10 місяців на рік.

Сергій Грівко: джерело: Facebook
Сергій Грівко: джерело: Facebook

Популярні новини зараз
Коли пролунає останній дзвоник в українських школах: названо дати Ціни на популярний продукт взлетіли до небес: чому українці вирішили його ігнорувати Батьків змусять заплатити: в Раді затвердили важливий проект З 1 червня українці платитимуть за воду по оновленому тарифу: кому радять приготуватися
Показати ще

Окрім суспільної користі, цей проєкт зможе й скоротити витрати на утримання в'язнів. Адже строк менший відповідно й витрати зменшуються. За підрахунками Сергія Гривка державний бюджет може приблизно зекономити 200 мільйонів гривень.

За словами нардепа, цей креативний закон дасть змогу наповнити запаси електроенергії альтернативними джерелами.

Однак коментатори під дописом нардепа далеко не в захваті від такого креативу та не соромляться розносити законопроєкт "по всім статтям".

Коментарі під дописом. Фото: скрін

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, освіта в обмін на службу: чому законопроект Мазураша залишиться на папері

Раніше портал Знай інформував, якість мобільного зв’язку та інтернету зміниться: чого чекати абонентам

Також наш портал повідомляв, штраф, арешт або громадські роботи: в Україні будуть карати тих, хто ображає військових