В Україні фіксується суттєве підвищення середніх цін на популярну м'ясну продукцію. Так, сало, ковбаса та буженина обходитимуться українцям у чималі суми. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Сходити до супермаркету – залишити на касі половину зарплати. Такою є реальність для багатьох українців, оскільки ціни на продукти активно зростають, а доходи в кращому разі не зменшуються. Наприклад, сало, ковбаса та буженина для деяких українців вже ледь не делікатеси.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Ціни на ковбасу

Ковбаса варена "Алан" докторська, яка минулого місяця в середньому продавалася по 306,27 гривні за кілограм, у другій половині вересня коштуватиме 317,28 гривні за кіло. Ковбаса варена "Алан" молочна подорожчала зі 111,82 до 117,99 гривні за 400 грамів.

Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін
Ціни на ковбасу. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
Цей новий документ видаватимуть ТЦК тим, хто не має військового квитка: зателефонують і перевірять Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені Новий податок на житло спустошить кишені українців: скільки доведеться заплатити Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Ціни на сало

Цінники на улюблений продукт українців тримаються на максимальній планці, яка у вересні піднялася ще вищою. Домашнє сало в середньому подорожчало із 252,82 до 254,00 гривні за кілограм. Вартість солоного сала злетіла з 251,77 до 278,80 гривні за кілограм.

Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сало. Фото: скрін Мінфін

Ціни на буженину

Буженина "Ятрань" із 476,71 гривні за кілограм подорожчала до 491,83 гривні. Буженина "Ятрань", запечена з чорносливом, піднялася в ціні з 532,91 до 537,60 гривні за кіло.

Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін
Ціни на буженину. Фото: скрін Мінфін

Раніше портал Знай повідомляв, з приходом осені ціни почали зростати: скільки українці заплатять за картоплю, капусту та огірки у вересні.

Також наш портал інформував, зустрічаємо осінь з млинцями: українські супермаркети оновили ціни на молоко, сметану та вершкове масло.

Крім того, ми писали, нові ціни на сало, сир і бекон: улюблені продукти перетворюються на "делікатеси".