Тривалі відключення світла, генератори, акумулятори та список найнеобхіднішого: до чого потрібно готуватися вже зараз

Найближчим часом в Україну прийде, як обіцяють, дуже важка зима, і всім українцям важливо правильно підготуватися.

Так, вже готові графіки відключення світла, але вони застосовуватимуться лише у разі критичної ситуації через обстріл енергетичної системи.

Хоча деякі експерти стверджують, що обмеження зі світлом будуть і без обстрілів, оскільки енергетика України просто не готова та не відновлена ​​повністю після торішніх обстрілів.

Генератор, скріншот: Youtube
Генератор, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Оскаржите після мобілізації: у новому законі знайшли дивну норму Потужно обстрілюватимуть Україну: астролог вказала, які міста чекає найбільша небезпека Повітряний шоколадний пиріг усього за 20 хвилин: все змішав і в духовку Не тільки вода та світло: для українців піднімають ще один тариф
Показати ще

Все не так просто: адвокат пояснив, чи можуть вручити повістку волонтерам

В Україні продовжується військовий стан, а також загальна мобілізація. У цей період всі військовозобов'язані чоловіки можуть отримати повістку до ТЦК та СП.

Є великий перелік категорій громадян, які не підлягають мобілізації, проте цей перелік постійно змінюється.

Є люди, які користуються державними системами, наприклад, "Шлях", який дозволяє перетинати державний кордон, проте для цього необхідно бути волонтером і мати відповідний дозвіл.

Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua
Повістка, мобілізація, фото: Знай.ua

Українець відсудив у Rozetka десятки тисяч: як йому це вдалося

Українець відсудив в одного із найпопулярніших інтернет-магазинів Rozetka понад 30 тисяч гривень. Клієнту сплатили не лише неустойку, а й моральну шкоду.

Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У чоловіка перестала працювати відеокарта, яку він придбав у Розетці. Так, як на неї ще діяла гарантія, він приніс її до точки видачі товару магазину та віддав її на гарантійний ремонт.

Розетка, фото: скріншот з відео
Розетка, фото: скріншот з відео

Відстрочка від мобілізації для ще однієї категорії: у Раді назвали головні умови

В Україні можуть звільнити від мобілізації ще одну категорію військовозобов'язаних громадян. Йдеться про адвокатів, але не всіх. Депутати Верховної Ради, автори відповідного законопроекту висунули певні вимоги.

Зміни у ст. 23 Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію" запропонували внести члени депутатської групи "Відновлення України" Олександр Лукашев та Анатолій Бурмич.

Законопроект передбачає поповнити список громадян, які не підлягають призову, ще однією категорією – адвокатами.

Мобілізація. Фото: скрін youtube
Мобілізація. Фото: скрін youtube

Українцям назвали суми майбутніх пенсій: з мінімальною та середньою зарплатою

Для всіх наших шанованих читачів, які мають відношення до отримання пенсійних виплат, є кілька важливих новин.

В Україні з кожним роком зростають вимоги до стажу. Наприклад, щоб у поточному 2023 вийти на пенсію, необхідно мати 30 років стажу. А ось у 2024 році – потрібно буде вже 31 рік.

Лише у 2028 році вимоги до стажу зупиняться на позначці 35 років. Але, крім наявності стажу, на розмір пенсії впливає зарплата, яку отримував пенсіонер під час своєї трудової діяльності.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube