Українські біженці у Польщі можуть втратити можливість отримувати виплати. Про це заявив речник польського уряду Пьотр Мюллер.

Про це повідомляє businessinsider.com.pl.

Польша. Фото Pexels
Польша. Фото Pexels

Усі прийняті документи у Польщі пов'язані із пільгами та захистом українських біженців закінчуються 31 грудня 2023 року.

Тож багатьох наших громадян цікавить питання, чи можна буде отримати допомогу, якщо буде необхідний прихисток у європейській країні.

Популярні новини зараз
Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Польща. Фото: скриншот Youtube
Польща. Фото: скриншот Youtube

В ефірі Polsat News у речника польського уряду Петра Мюллера запитали, чи зникнуть соціальні виплати для біженців з України. На що чиновник відповів:

"Регламент є тимчасовим і втрачає чинність на початку наступного року. Ніщо не є постійним, тільки на період збройного конфлікту, що триває, а положення просто втрачають чинність на початку наступного року. На даний момент немає рішення про продовження тих речей, які зазначені у законі".

Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube
Українці в Польщі. Фото: скриншот Youtube

Така заява Петра Мюллера пролунала на тлі торгового конфлікту між українською та польською владою.

Польща запровадила заборону продажу українського зерна на своїй території.

Єврокомісія вирішила дозволити продаж зерна на всій території Європейського Союзу, але Польща в односторонньому порядку продовжила заборону.

Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua
Робота в Польщі, фото: zakordon.24tv.ua

Україна у відповідь заявила про заборону ввезення на свою територію польських овочів та фруктів – яблук, капусти, помідорів, цибулі та інше.

Нагадаємо, інформаційний портал Знай повідомляв, Польша заборонила перевозити із собою багато товарів: українців змушують викидати прямо на кордоні

Раніше портал Знай інформував, не Чехія і навіть не Польща: куди краще їхати українським біженцям на тимчасове проживання

Також наш портал повідомляв, додаткова допомога українцям від Польщі: як отримати виплати у розмірі 1000 злотих