Опухлі руки короля Чарльза та "пальці-сосиски" викликали стурбованість, коли він і королева Камілла розпочали свій державний візит до Франції.

Під час банкету з президентом Франції Еммануелем Макроном у Версальському палаці британський монарх підняв тост, заявивши, що його рука яскраво-червона і особливо опухла, що змусило багатьох поставити питання, чи немає в нього якоїсь недуги.

Король Чарльз III, кадр із виступу в Німеччині
Король Чарльз III, кадр із виступу в Німеччині

Тепер лікар розповів про потенційну причину так званих "ковбасних" пальців у 74-річного чоловіка. За словами лікаря загальної практики Чуна Тана, медичного директора Pall Mall Medical у Манчестері, це відбувається з багатьох причин.

Доктор Тан розповів Daily Mail: "Часто опухлі пальці є симптомом затримки рідини, яка може бути викликана численними захворюваннями. Цей стан виникає через запалення і може бути результатом артриту, множинних бактеріальних інфекцій або навіть туберкульозу".

Популярні новини зараз
Прийдуть з перевіркою до кожного: змінилися правила соціальних виплат "Покинув, два роки шлявся, обжимався...": Оля Цибульська розповіла, що сталося з Винником Українці з вересня зможуть їздити транспортом безкоштовно: в КМДА це підтвердили Мобільний зв'язок для літніх людей: тарифи від 60 грн, які допоможуть зекономити
Показати ще

"Інші можливості включають високий рівень солі, алергічні реакції, побічні ефекти ліків, травми та аутоімунні захворювання".

Для його "пальців-ковбасок" навіть існує технічний термін - дактиліт - медичний термін, що означає сильну пухлину, що вражає пальці рук та ніг. Король Чарльз, начебто, безтурботно ставиться до стану своїх рук.

У листі до свого друга після народження сина, принца Вільяма, він, як повідомляється, написав, як цитує Чарльза в книзі Говарда Ходжсона "Людина, яка буде королем": "Я не можу передати вам, наскільки я схвильований і гордий. Він дійсно виглядає на подив апетитний, і в нього такі ж пальці-сосиски, як у мене".

Чарльз III та Камілла після коронації, кадр з відео
Чарльз III та Камілла після коронації, кадр з відео

Нагадаємо, що король Чарльз III скликав екстрену сімейну раду: на принца Гаррі ніхто не чекав.

Раніше ми повідомляли, що принцеса Діана дарувала синам фекалії собак, щоб збити з них королівську пиху: дворецький не зміг тримати язика за зубами.