Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за звинуваченням колишніх нардепів Борислава Розенблата та Максима Поляков. Вони отримали хабар у розмірі понад 300 тисяч доларів за так званою "бурштиновою справою".

У Центрі протидії корупції зазначили, що до суду справа не доходила 4 роки. Розенблата та Полякова звинувачують в отриманні неправомірної вигоди за сприяння у внесенні змін до законодавства України щодо видобутку та експорту бурштину.

Розенблат, фото з вільних джерел
Розенблат, фото з вільних джерел

Також звинувачуються помічниця Полякова Тетяна Любонько, експомічник нардепа від Радикальної партії Костянтин Проскурко, адвокат Віктор Косянчук та голова організації "Депутатський контроль" Вадим Руденко. У ЦПК наголосили, що останній незадовго до початку війни виїхав до ОАЕ.

"Троє останніх відповідальності уже уникли через сплив строків давності. Справу щодо Проскурка і Руденка закрили, а Косянчук вирішив, що буде захищатися від обвинувачення", – розповіли в ЦПК.

Популярні новини зараз
По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю "Газмережі" просять встигнути до 20 травня: що потрібно зробити всім побутовим споживачам
Показати ще

Справу розпочали ще у листопаді 2016 року, а у жовтні 2018-го її передали до Голосіївський районний суд міста Києва. Потім за справу взявся Вищий антикорупційний суд, де підготовче засідання не могли пройти майже чотири роки.

Судове рішення. Фото freepik
Судове рішення. Фото freepik

"Спершу сторона захисту анонсувала у підготовчому засіданні подачу 300 клопотань, потім на заваді ставав коронавірус, а Любонько народила дитину і не могла через це прибути в засідання", - додали в публікації.

Під час війни багато обвинувачених виїхали за кордон, через що їх оголосили у розшук. І ось, Косянчук з'явився і ВАКС зміг призначити справу для розгляду по суті. Засідання призначене на 9 жовтня.

Нагадаємо, прогримів вибух: "бурштинового короля" і соратника Порошенка Розенблата хотіли підірвати у власному дворі

Раніше ми писали про те, що катриджі для принтерів за 2 мільйони: "Енергоатом" знову потрапив у скандал через закупівлю для окупованої станції.

Як повідомляв Знай.ua, депутат від ОПЗЖ купує психіатричній лікарні "золоті овочі": знайшов нову "годівницю"