У містах України масово розпилюють держбюджет на "дуже потрібні справи" – ремонти доріг, різні закупівлі. Саме у Львові захотіли зробити додаткову реконструкцію вулиці Степана Бандери, яку оновили ще два роки тому.

Тендер на виконання додаткових ремонтних робіт провело Львівське комунальне підприємство "Львівавтодор", згідно з інформацією в системі Prozorro. Ціна питання – 92 715 401,98 гривень.

Тендер на реконструкцію вулиці Степана Бандери, скріншот
Тендер на реконструкцію вулиці Степана Бандери, скріншот

Тендер на реконструкцію вулиці Степана Бандери, скріншот
Тендер на реконструкцію вулиці Степана Бандери, скріншот

У торгах взяла участь лише одна фірма "Онур Конструкціон Інтернешнл", яка стала переможцем. Тендер розпочався 15 вересня.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Крутіший за Audi та BMW: український преміум кар Leleka підкорив серця автолюбителів Нові ціни на соняшникову олію, рис та сосиски: чи спорожніють гаманці
Показати ще

Цікаво те, що вулиця Бандери вже два роки відремонтована, але раптово знадобилися "додаткові роботи з реконструкції". Загальна вартість реконструкції, згідно з договором підряду, укладеним між ЛКП "Львівавтодор" та "Онур Конструкціон Інтернешнл", склала 209 мільйонів гривень.

Після скандалу та скарг від українців у Львівській міській раді 19 вересня повідомили, що тендер скасовують.

У Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери, фото ЛМР
У Львові триває реконструкція вулиці Степана Бандери, фото ЛМР

За словами заступника міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Маруняк, заборгованість із ремонту вулиці перед підрядником все ще не виплачена з минулого року, але під час війни влада вирішила не витрачати гроші на це.

"Під час війни ми не можемо витрачати майже 100 мільйонів гривень на погашення боргів по цьому об'єкту. Підрядник отримав гарантії, що місто розрахується за всі виконані роботи після нашої перемоги. Зараз ці кошти більше потрібні на фронті", – зазначила Маруняк.

Нагадаємо, вимагають припинити "зливати" гроші з бюджету: українці зібралися на масові протести

Раніше ми писали про те, що депутат від ОПЗЖ купує психіатричній лікарні "золоті овочі": знайшов нову "годівницю"

Як повідомляв Знай.ua, сотні мільйонів доларів у будівництво: компанія пов'язана з Юрієм Бойком інвестує в київську нерухомість