В українських супермаркетах оновилися цінники на деякі продукти, що використовуються для приготування національної страви – борщу. Про це свідчать дані моніторингу на порталі Мінфін.

Популярні мережі супермаркетів встановили нові ціни на томатну пасту, сметану та капусту. Деякі продукти коштуватимуть українцям дешевше, ніж у серпні, але не обійшлося і без подорожчання.

Одесит псує продукти в європейському супермаркеті. Фото Telegram
Одесит псує продукти в європейському супермаркеті. Фото Telegram

Томатна паста

Томатна паста торгової марки "Чумак" загалом коштує 75,99 гривні за 350 грамів. Для порівняння, у серпні продукт продавався дорожче – 78,64 гривні. Наразі діапазон цін на томатну пасту тримається в межах 66,10-80,60 гривні, залежно від супермаркету.

Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на томатну пасту. Фото: скрін Мінфін

Популярні новини зараз
В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо Штрафи та пеня: використання чужої картки "вилізе боком" українцям Нові тарифи залишать без заощаджень: як зміняться платіжки за вивіз сміття З червня українці отримають нову допомогу: треба поквапитись з оформленням
Показати ще

Сметана

Сметана "Президент 15%" подорожчала з 37,81 до 39,35 гривні за 350 грамів. Сметана "Простонаше 20%" також стала дорожчою – 46,10 гривні замість 44,44 гривні за 340 грамів.

Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін
Ціни на сметану. Фото: скрін Мінфін

Капуста

Капуста білокачанна коштуватиме 7,87 гривні за кілограм, що більш ніж на 2 гривні дешевше, ніж минулого місяця. Водночас середній цінник на молоду капусту піднявся з 15,58 до 18,87 гривні за кілограм.

Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін
Ціни на капусту. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, цибуля та томати дорожчають, картопля тримає планку: як змінилися ціни на овочі.

Також наш портал інформував, страви будуть смачними та пряними: супермаркети порадували цінниками на популярні спеції та соуси.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, ціни почали зростати: скільки коштуватимуть українцям огірки, буряк і перець.