Православною церквою в цей день вшановується святий Феофан Милостивий і преподобний Кириак пустельник. Інші назви свята: "Феофан", "Феофан осінній", "Кіріак", "Відхідник", "Марем'яна".

Якщо ви сьогодні робитимете покупки, то поторгуйтеся, інакше товар у продавця довго лежатиме. А щоби наступний рік приніс хороший урожай, наші предки плели косу зі стебел ячменю, льону та вівса. Її приносили на поле. Можете починати заготовляти журавлину, вона має найбільшу корисність зараз. Можна збирати і коріння лікувальних рослин. Але перед збором треба прочитати "Отче наш".

Головна страва на столі – смачна ячмінна каша на молоці. До неї додають воду з медом із літнього збору, тому її називають свитою. На стіл поставте і хліб із нового борошна.

Кіріака Відходника вважають покровителем самітників та мандрівників. Тож цього дня, якщо побачите когось, хто просить їжі, подайте милостиню, а ще краще – нагодуйте. Раніше, якщо знали, що поряд живе самітник, то й йому приносили мед із млинцями, але так, щоб його не потурбувати.

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників
Показати ще

Зверніть увагу і на сни, на 12 жовтня багато з них віщі:

  • Порожня солома обіцяє руйнування та бідність;
  • Якщо ви мазали хліб олією – будуть добрі стосунки з начальством;
  • Раділи – засмучуйтесь, а якщо плакали – це до терпіння;
  • Якщо уві сні ви одягалися при сторонніх, чекайте на плітки;
  • Побачили літери, слова чи записку – втратите пам'ять;
  • Сховалися за фіранкою – ляжете до лікарні.

ЩО ЗАБОРОНЕНО РОБИТИ У П'ЯТНИЦЮ, 29 ВЕРЕСНЯ

Не грайте в карти - втратите успіх. Не вітайтеся з першим гостем, тому що так він забере у вашої родини здоров'я. Якщо ви поставите паркан, до вас скоро навідаються злодії, а якщо побачили кошеня, що прибилося цього дня до будинку, він несе нещастя. Не сумуйте, інакше весь рік плакатимете. Всі сьогоднішні злі справи до вас повернуться бумерангом. Не можна мити голову – полисеєте. Слідкуйте за сіллю, якщо вона закінчиться, то весь рік буде голод та безгрошів'я. І нікому її не позичайте, так віддасте і сімейне щастя. І останнє – не беріть у руки дрібниці, інакше великих грошей у вас ще довго не буде.

Нагадаємо про Батьківські суботи за новим календарем: коли Покровська, Димитрієвська та Михайлівська.

Раніше ми повідомляли про молитву до Божої Матері за здоров'я і благо за онуків і дітей: "Накрий своїм святим покровом, захисту від хвороби".