У суботу, 30 вересня, церква відзначає Григор'єв день. Вважається, що цього дня напередодні Покрови Пресвятої Богородиці можна легко викликати різні біди.

Існує кілька звичаїв, якими можна себе вберегти.

Так, з давніх часів 30 вересня українці перепрали постільну білизну і навіть змінювали матрац. Вважалося, що таким чином можна позбутися всіх хвороб та захистити своє здоров'я на цілий рік.

Прикмети забороняють у цей день залишати будинок після заходу сонця. Особливо опосною вважається прогулянка в ліс або луками, адже там блукає нечиста сила.

Замовляння на 30 вересня

Дівчатам, які хочуть вийти заміж, варто підійти до дзеркала і сказати:

Популярні новини зараз
"Потребує молодих": військовий назвав оптимальний вік для мобілізації В Україні готують новий реєстр чоловіків: що зміниться у військовому обліку Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні Три категорії пенсіонерів, кому піднімуть виплати
Показати ще

"Жнива йде, косець прийде,

Косу до рук візьме, трава впаде.

Так і хто сватати прийшов,

Без долі б не пішов,

За руку взяв і до вінця повів.

Ключ, замок, мова.

Амінь. Амінь.

Амінь».

Прикмети на 30 вересня

  1. Якщо вранці будуть заморозки – чекай на гостей.
  2. Якщо Місяць вкритий густим туманом, то погода незабаром зіпсується.
  3. Перший сніг у цей день каже, що справжня зима прийде не скоро.

Що не можна робити 30 вересня

Ходити в гості. Цей день вважається несприятливим для того, щоб ходити в гості та приймати друзів та знайомих у себе. Велика ймовірність, що день скінчиться сваркою. У будинок краще не пускати незнайомих людей, інакше сім'я може зруйнуватись.

Сваритися, сперечатися, злитися, виявляти інші негативні емоції. День варто провести у позитивних емоціях та молитві. Так ти отримаєш заряд везіння для нових починань.

Лінуватися. Якщо у цей день добре попрацюватиме, то доля буде до тебе прихильна ще довгий час. Не відкладай справи, і якщо ти почнеш їх сьогодні, на тебе чекає неодмінний успіх.

Приймати подарунки від малознайомих людей. Таким чином ти можеш викликати на себе біди, прийнявши з рук малознайомої людини всі невдачі та хвороби. Краще чемно відмовитися.

Нагадаємо, що Покровська батьківська субота 30 вересня: що заборонено цього дня і що робити, якщо не можете піти до церкви.

Раніше ми повідомляли про Батьківські суботи за новим календарем: коли Покровська, Димитрієвська та Михайлівська.