Підвищать на 50, а декому на 100 відсотків: кому з бюджетників "світить" така зарплатня

Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK
Мінімальна зарплата, facebook.com/gazetaPK

Міністерство соціальної політики пропонує встановити надбавки до офіційної заробітної плати працівникам державних установ. Це стосується працівників установ соціального захисту на час дії воєнного стану. Очікується, що 41,7 тисячі громадян отримають надбавку в 50% і 100% від своєї заробітної плати. Даний проєкт розміщений на сайті ФПУ (Федерація проспілок України). Проєкт, який розроблявся Кабміном пропонує встановити надбавки до заробітних плат деяким категоріям працівників. Розмір заробітної плати буде розраховуватися індивідуально, але межа встановленої премії – 100% від окладу. Надбавку розміром в 100% будуть отримувати представники комунального сектору.

Кому та які повістки будуть вручати до 15 листопада: особливості мобілізації, які мають знати всі

Вручення повістки, скріншот: YouTube
Вручення повістки, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Варто нагадати, що мобілізація відбувається не лише в росії, а й в Україні. Однак, якщо наші воїни захищають свої землі, то росіян відправляють як гарматне м'ясо через амбіції путіна. Нещодавно загальну мобілізацію в Україні продовжили до 15 листопада цього року, а це означає, що практично кожен громадянин може отримати повістку. А ось, яке саме – питання, бо існує одразу чотири види таких документів. Перша вручається з метою уточнення облікових даних. Також є повістка на проходження військово-медичної комісії. Вона зобов'язує чоловіка пройти повне медичне обстеження. Третім видом є повістка-призов на строкову військову службу. Там вказують термін, у який ви повинні з'явитися на ділянці.

Віталій Козловський провів "рум-тур" по своєму бліндажу: "Не так я собі уявляв життя..."

Віталій Козловський. Фото Instagram
Віталій Козловський. Фото Instagram

Відомий співак Віталій Козловський та колишній журналістки Раміни Есхакзай, який нещодавно пройшов військову підготовку та склав присягу на вірність українському народу, часто ділиться із аудиторією своїми буднями на фронті. Нещодавно артист показав у яких умовах проживає зараз на передовій разом зі своїми побратимами. Артист розповідає, що знімав його о 6 ранку, адже всю ніч не міг заснути через алергію. Віталік має алергічну реакцію на амброзію, а саме на серпень та вересень припадає пік її цвітіння. Козловський провів екскурсію у бліндаж в якому він з побратимами ночує, та показав місце, де вони зберігають свої продукти.

"Ощадбанк" списує з карток по 100 гривень: хто ризикує недорахуватися грошей на рахунку

Банкомат "Ощадбанку". Фото: скрін youtube
Банкомат "Ощадбанку". Фото: скрін youtube

"Ощадбанк" знімає з карток деяких клієнтів по 100 гривень. З цим зіткнулася українка, яка опублікувала відповідну скаргу на порталі "Мінфін". Українка пояснила, що отримала від Ощадбанку повідомлення, що з її рахунку було знято 100 гривень за обслуговування рахунку. У банку пояснили, що суму списали у зв'язку з тим, що клієнтка тривалий час не здійснювала жодних операцій по карті. Жінка розкритикувала дії банку, заявивши, що він забирає останні гроші у такі складні часи.

Намагалася з'їсти хабар: правоохоронці затримали членів МСЕК, які вимагали гроші у військового

Посадовці МСЕК вимагали хабар у військового. Фото ДБР
Посадовці МСЕК вимагали хабар у військового. Фото ДБР

На Львівщині викрили злочинну групу посадовців медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та Турківської міської лікарні, які вимагали хабар у військового. Під час затримання заступниця голови МСЕК намагался з'їсти речові докази - стодоларову купюру. Посадовці Самбірської міжрайонної медико-соціальної експертної комісії (МСЕК) та працівники Турківської міської лікарні вимагали у військовослужбовця хабар у розмірі $3,5 тисячі. Таку суму вимагали за оформлення його батькові інвалідності другої групи, що давало бійцю можливість завершити службу. Гроші зловмисники отримували трьома траншами.